dinsdag 21 maart 2023
30 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
5
(2)

Aangifte tegen Hooghart en Kromodihardjo na forensisch onderzoek SZF

lees ook ...

Maleisisch bedrijf heeft belangstelling voor palm- en goud s...

Vice President (VP) Ronnie Brunswijk ontving op dinsdag 14 maart, de KTS Group of Companies op zijn kabinet. KTS is geïnteresseerd in de oliepalm- en goud industrie van Suriname.  Vertegenwoordige...

Een intern onderzoek gedaan bij het Staatsziekenfonds door forensische specialisten geeft genoeg reden om aangifte te doen tegen ex-directeur Ricky Kromodihardjo en Ronald Hooghart, die tijdens de vorig regering deel uitmaakte van het stichtingsbestuur. Gelden bestemd voor de zorgsector zijn toen gebruikt voor andere doeleinden, waardoor er financieringstekorten zijn ontstaan in de zorgsector.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft het rapport overhandigd aan de politie. De bewindsman vindt dat  bij het intern onderzoek gebleken is dat Kromodihardjo en Hooghart gelden van het SZF onrechtmatig hebben aangewend.

Miljoenen konden bij het SZF niet verantwoord worden, waardoor vijf medewerkers zijn ontslagen. Volgens de minister had de regering beloofd om de gestolen middelen van de regering Bouterse terug te halen. Nu wordt de belofte waargemaakt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAangifte tegen Hooghart en Kromodihardjo na forensisch onderzoek SZF