Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Aangereden auto komt op paaltjes terecht

Geplaatst

op

Auto Paaltjes Suriname 696x392

Donderdagmiddag 03 september rond half vier in de namiddag vond er een aanrijding plaats tussen twee voertuigen in de Koningstraat in Suriname, die een vreemde afloop had. Een personenwagen die een file probeerde in te halen werd lelijk verrast toen een pickup afsloeg en hem raakte. De auto die aangereden was vloog van de weg af maar kwam gelukkig als een kat op zijn pootjes terecht. Alleen bleken de pootjes paaltjes te zijn die langs de weg stonden.

Dit soort inhaal manoeuvres waar automobilisten een hele file proberen in te halen of zelfs over het voetpad rijden komt vaak voor in Suriname sinds er meer auto’s dan mensen zijn in het land. Maar zo een bijzondere landing bij een aanrijding maakt Suriname niet vaak mee. De bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij. – culturu.com

5 Reacties
5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hunvrey
vrijdag 4 september 2020 15:39

Mensen die files inhalen of op voetpaden rijden moeten de bestuurders een forse boete krijgen en de autos voor een paar maanden opgebergd worden door de politie, zullen dan 100 keren nadenken dat niet meer te doen. De wet en politie zijn slap, vind ik. Maar ja, zelfs boefdraad kun je niet pakken, die dokt in dubai, laat staan die racers op de weg.

Dre_1
vrijdag 4 september 2020 15:47

Lets do it again

Nancy
vrijdag 4 september 2020 16:35

De politie weet tegen wie ze hard moeten zijn en voor wie ze dokken. Burgers slaan ze hard maar heb je wat geld dan mag je doen wat je wilt.

Rama
zaterdag 5 september 2020 10:11

Een file in Suriname ?
Hebben dan zoveel mensen een auto ?
Dat valt het hier wel mee, de meeste hebben dus geld genoeg om er een auto
op na te houden en te tanken.

Picasso
zondag 6 september 2020 18:46

Idioot! Bij een file inhalen?? Krijgen ze wel rijles in Su??Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen