woensdag 29 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
6.4 C
Amsterdam
0
(0)

Aangepaste COVID-19-maatregelen Suriname woensdag bekend

lees ook ...

FONDS van het Kabinet van de President, Particulier- of Staa...

Er is uit het Sociaal Fonds van het Kabinet van de President geld vrijgemaakt voor de renovatie van een Mandir aan de Gangaram Pandayweg. Dit project wordt uitgevoerd door het ministerie van Openbare ...

De aangepaste Covid-19-maatregelen worden woensdag bekendgemaakt. Voor het laatst waren de maatregelen op 23 januari aangescherpt. Deze gelden tot en met 9 februari. De regering zal de bevolking tijdens een persconferentie informeren over de nieuwe maatregelen die zullen gelden vanaf 10 februari. De autoriteiten, met name het ministerie van Volksgezondheid, doen expliciet een beroep op de samenleving zich strikt te houden aan de geldende COVID-19-maatregelen.

Na het aankondigen van maatregelen heeft het COVID-19 Outbreak Management Team steeds 14 dagen nodig om zich te buigen over de effecten hiervan. Op basis van de resultaten van de afgelopen twee weken – inclusief de effecten van de weekend lockdowns – zal er tijdens de persconferentie woensdag een gedetailleerd verslag worden gedaan, waarna er een evaluatie volgt door het Ministerieel COVID-19 Team. De samenleving wordt nadrukkelijk gevraagd zich voor navolging van de regels te allen tijde te laten leiden door berichtgevingen vanuit de desbetreffende autoriteiten.

Toegeven aan oproepen vanuit andere hoeken om de maatregelen te negeren, kan alleen ertoe leiden dat de algemene gezondheid in gevaar komt, de zorg onder druk komt en ook de economie van het land wordt ontwricht. De samenleving wordt wederom ten overvloede eraan herinnerd dat de maatregelen niet bedoeld zijn om wie dan ook onaangenaam te zijn. Zij moeten juist ervoor zorgdragen dat de besmettingsgraad van COVID-19 omlaag gaat, waardoor kan worden overgegaan tot normalisatie van het dagelijks leven.

Benadrukt moet worden dat de maatregelen in ons aller belang zijn. Alleen op basis van ons gedrag zullen er wijzigingen komen in de situatie waardoor er tot versoepeling kan worden overgegaan. De maatregelen negeren levert geen voordelen op, omdat de handhaving is vastgelegd en de politie dan ook erop zal toezien dat alle wetten strikt worden nageleefd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAangepaste COVID-19-maatregelen Suriname woensdag bekend