Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Aangepaste Begroting 2020

Geplaatst

op

Dna Buigt Zich Vandaag Wet Uitzonderingstoestand Covid Scaled

De begroting voor het jaar 2020 was door de vorige regering nog niet ingediend bij De Nationale Assemblee. De nieuwe regering gaat een aangepaste begroting indienen omdat er nieuwe ministeries bij zijn gekomen en andere ministeries zijn opgedeeld. Maar ook omdat er andere beleidsinzichten zijn, zegt Asiskumar Gajadien, de voorzitter van de vaste commissie voor Financiën en Planning van DNA.

De aangepaste begroting zal in augustus worden ingediend en in de tweede helft van augustus worden behandeld. Tegelijkertijd zal er ook worden gewerkt aan de begroting voor 2021 die uiterlijk 01 oktober zal worden aangeboden aan De Nationale Assemblee.

culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ramharak.w.c
zaterdag 1 augustus 2020 11:28

Dus dit alles ging niet meer gebeuren,om een land te regeren gaat niet zomaar,alles moet op papier gezet worden,noemen wij begroting. Meneer Bouterse heeft bewust het land vernietigd,samen met meneer Hoefdraad,de eerste 5 jaren als governor en de andere 5 jaren als minister van Financien. Wel nu is men hard op weg om alles weer op goede banen te leiden.Het gaat zeker maanden duren om alle puntje op de ie,s te zetten. Verlopig ziet het goed uit naar mijn inzicht.Advertentie

Suriname

30-jarige vrouw overleden na verkeersongeval

Geplaatst

op

Img 1b19cccd68c2 1

De 30-jarige autobestuurster Imelda Mac-Intosch heeft op woensdagmiddag 21 oktober, na een verkeersongeval op de Oost-West Verbinding, ter hoogte van kilometer 92,5 in het district Coronie het leven gelaten.
De politie van het bureau Friendship kreeg de melding van het verkeersongeval en ging ter plaatse voor onderzoek. Op de locatie trof de politie een personenauto over de kop in een trens aan.

In dat voertuig werd de bestuurster Mac-Intosch, haar man en hun kinderen van 8 en 6 jaar aangetroffen. Mevrouw Mac- Intosch vertoonde geen teken van leven; terwijl de mede inzittenden klaagden over lichaamspijnen. Zijn zijn per ontboden ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
Uit het voorlopige politioneel onderzoek is naar voren gekomen, dat mevrouw Mac-Intosch kwam aangereden vanuit de richting van Nickerie gaande in de richting van Paramaribo.

Het vermoeden bestaat dat zij de macht over de besturing van de auto verloor, waarbij die ettelijke keren over de kop sloeg en uiteindelijk in de trens langs de weg terecht kwam.
Een ingeschakelde arts stelde de dood van Imelda Mac-Intosch officieel vast. In opdracht van het Openbaar Ministerie is haar ontzielde lichaam, door de politie, aan de nabestaanden afgestaan. Mevrouw Mac- Intosch was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Haar man is wel in het bezit van een rijbewijs. Het is vooralsnog niet duidelijk voor de politie waarom Mac-Intosch de auto bestuurde in plaats van haar man. Het zwaar beschadigde voertuig is door de politie ter herkeuring in beslag genomen.

 

Bron: KPS

Lees verder

Suriname

Binnenkort biogasbedrijf in Suriname

Geplaatst

op

20201022 162505
Binnenkort krijgt Suriname er een gasbedrijf bij. Het gaat in deze om Biogas dat als kookgas gebruikt kan worden en goedkoper is dan wat wij gewend zijn te gebruiken in Suriname. Achter dit bedrijf staat Samuel Kuik.
In het dorp Matta is er al een installatie geplaatst en maakt maakt men nu gebruik van Biogas om te Koken. Ook het jongens en meisjes internaat van Stichting Engedi in het district Wanica die per maand 2 100 lbs gasflessen gebruikten voor de keuken, zijn nu voorzien van een Biogas installatie.
Doordat al het afval zoals gras, dierlijk en menselijk afval gebruikt wordt voor het produceren van biogas,  zal men ook minder last hebben van ongedierten zoals ratten.  Door het afval op een duurzame manier te verwerken krijgen we een schonere milieu en goedkoop Kookgas. Het is in de planning het gasbedrijf op 25 November 2020 te openen. –  culturu.com
Lees verder

Meest gelezen