vrijdag 9 december 2022
28.9 C
Paramaribo
1.9 C
Amsterdam
5
(1)

Aandacht voor toenemend geweld tegen meisjes en vrouwen

lees ook ...

Linscheer is awaiting the President’s orders

Melvin Linscheer, the president's security adviser, has no intention of making a significant response to remarks made by Ronnie Brunswijk, head of the ABOP and vice president, during a Perjajah Luhur ...

Het Bureau Gender Aangelegenheden Suriname (BGA), dat valt onder het ministerie van Binnenlandse Zaken is gealarmeerd door de stijgende cijfers van geweld tegen vrouwen en meisjes. Sinds de COVID-19-pandemie begon, is dit probleem in het Caribisch gebied verergerd. In veel Latijns-Amerikaanse landen is er een aanzienlijke toename van meldingen van huiselijk geweld en moorden op vrouwen en meisjes. De slachtoffers waren vanwege de lockdown verplicht  thuis te blijven met de daders. Onder hen zijn vrouwen die hun baan kwijt waren geraakt waardoor zij afhankelijk werden van een gewelddadige partner. Orange day wordt om deze reden in ere gehouden.

Wereldwijd heeft een op de drie vrouwen tenminste één keer in haar leven geweld ervaren. Uit recente data blijkt dat bijna de helft van de Caribische vrouwen die zijn ondervraagd in 5 Caribische landen, te maken heeft gehad met lichamelijk, geestelijk, financieel en seksueel geweld. Ook intiem partnergeweld (lichamelijk, geestelijk, financieel, seksueel) komt aan de orde. In Grenada en Jamaica is dat 39%, in Trinidad en Tobago 44% en in Suriname 48%. Dit moet ons allen die in het Caribisch gebied wonen en/of werken motiveren om actie te ondernemen om hieraan een einde te maken.

Op de 25ste van elke maand vraagt het  Bureau Gender Aangelegenheden door middel van oranje kleding, ballonnen, strikjes, handbandjes, facebook covers enzovoorts, aandacht voor het geweld tegen vrouwen en meisjes, vooral tijdens de COVID-19 pandemie die voor velen, maar in het bijzonder voor de slachtoffers van geweld, negatieve kanten heeft gehad.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAandacht voor toenemend geweld tegen meisjes en vrouwen