dinsdag 29 november 2022
25.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
5
(1)

Aanbesteding Corantijnbrug ver in traject aangepast

lees ook ...

Wegomlegging ivm Srefidensi Parade en defilé

Vandaag 25 november is er in verband met de viering van 47 jaar Onafhankelijkheid van de Republiek Suriname en de parade en defilé van de gewapende machten, op de navolgende kruisingen het verkeer mid...

De brug over de Corantijnrivier wordt een feit. In augustus 2020 werd dit in een verklaring bekrachtigd door de Surinaamse president Chandrikapersad Santokhi en Irfaan Ali van Guyana. Deze brug moet de verbinding vormen tussen de locatie South Drain (Suriname) en Moleson Creek (Guyana).

Adviesbureaus mochten zich registreren in november 2020 voor het doen van haabaarheidsstudies en het ontwerp van de brug. In juli 2021 werden acht deelnemers geselecteerd en uitgenodigd om een aanbieding te doen het verrichten van  haalbarheidsstudies en het maken van een volledig brugontwerp. De werkzaamheden zouden na opdracht circa 01 jaar duren waarna via een aanbesteding een aannemer zou worden aangetrokken.

Tijdens het recente bezoek dat president Chandrikapersad Santokhi aan Guyana bracht is in een gezamenlijk overleg tussen beide presidenten de voorgenomen aanbestedingsprocedure aangepast. Daarbij is besloten voor het ontwerp en de financiering van de bouw over te gaan naar een procedure op basis van Public Private Partnership (PPP), een specifiek DBFOM (Design, Build, Finance, Operate and Maintenance) model waarbij een investeerder met zowel het ontwerp als de financiering zal inkomen.

De lopende opdracht aan de acht geselecteerde adviesbureaus wordt daarop aangepast tot het leveren van alle voorstudies, de voorontwerpen, het voorbereiden en op de markt zetten van de bedoelde PPP-overeenkomst. Deze bureaus kunnen hun aanbiedingen uiterlijk 15 december 2021 indienen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAanbesteding Corantijnbrug ver in traject aangepast