donderdag 18 juli 2024
23.7 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
3
(2)

A20 voor dienstbaar leiderschap, integer en kundig bestuur

lees ook ...

Minister Ori van Onderwijs moet omgaan met capaciteitstekort...

Minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) gaf voor de aanvang van de wekelijkse vergadering van de Raad van Ministers (RvM) aan dat zijn ministerie hetzelfde probleem heeft als ...

Alternatief 2020 is weinig zichtbaar geweest sinds de verkiezingen van mei 2020 maar er is intussen gewoon doorgewerkt op sociaal maatschappelijk en productie gebied. Steven Reyme, de voorzitter zegt van de leden geen volgelingen te maken, maar leiders en zelfredzame Surinamers.

Dat Reyme als pastor van Logos ministries, die 18 volle evangelie gemeentes omvat, 6 maanden voor de laatste verkiezingen A20 oprichtte, werd hem ingegeven door het feit dat hij ziet dat Suriname alleen vooruit kan gaan met dienstbaar leiderschap plus integer en kundig bestuur. Daarmee zullen vele Surinamers het eens zijn.

Principes
Dat het idee aansloeg bij een aantal mensen bleek wel uit het feit dat A20 van alle nieuwe partijen, als jongste, het beste scoorde met overall meer dan 5000 stemmen. Dat er zoveel kiezers voor A20 stemden is geen wonder.
De kerken die Reyme als pastor dient, kennen zijn kwaliteiten van integriteit, goede communicatie intern en extern, transparante organisatie en het feit dat hij houdt van mensen en hun daarom wil dienen en begeleiden. Er is een alternatief, in het Sranan: wan tra fas’ de, is waar A20 voor staat.

Leiders
Leiders moeten voorbeeldfiguren zijn, een goede reputatie hebben , eerlijk en vakkundig zijn. Zowel voor bestuursleden als ministers in de toekomst geldt de regel: De right (wo)man on the right place.

Als A20 het voor het zeggen heeft, zal het kabinet het aanzien hebben van een zakenkabinet. Iedere functie heeft een profiel met de eisen waaraan een assembleelid of een minister moet voldoen. Ministers moeten voor die functies solliciteren na de verkiezingen en uitsluitend de beste en eerlijke worden gekozen.

Suriname eerst
Alle eerdere politieke partijen hebben Suriname min of meer geruïneerd door hun corruptie en friends & family systeem, wat in deze tijd meer dan ooit blijkt. A20 heeft een profiel opgesteld voor elk bestuurslid van de partij, en verder geldt voor elk assembleelid en minister dat alleen mensen zonder strafblad daarvoor in aanmerking komen.
Suriname zal beter worden als het aan A20 ligt, omdat het accent ligt op productie, goed onderlinge communicatie, democratie, samenwerking en realisatie van de fundamentele mensenrechten.

Alternatief 2020, zoals de partij voluit heet kan met iedereen samenwerken die de christelijke normen en waarden in de praktijk hooghoudt. De drie belangrijkste grondslagen van de partij zijn: Dienstbaar leiderschap, Suriname op de eerste plaats zetten en voor de fundamentele rechten van alle Surinamers opkomen.

Foto: A20 zaterdag in kennismakingsvergadering met district en stadse voorzitters van de kernen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameA20 voor dienstbaar leiderschap, integer en kundig bestuur