dinsdag 21 maart 2023
23.3 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
5
(1)

A20 start verkiezingscampagne voor “dienstbaar leiderschap”

lees ook ...

Tjin Liep Sie: geen andere keus dan Bouterse op te pakken

In verband met de uitvoering van de veroordeling van voormalig president Desie Bouterse zei veiligheidsadviseur Tjin Liep Sie van president Santokhi vandaag, dat de veiligheidsdiensten bij machte zijn...

A20 heeft afgelopen zaterdag te Flora een partijkadermeeting gehouden als start van hun verkiezingscampagne. Reyme de partijleider van A20 is ervan overtuigd, dat de partij grote stappen vooruit zal maken. Ogenschijnlijk kon het goed opgekomen publiek zich terugvinden in de toespraak van de voorzitter. Hij gelooft nu in “samen doen”. De partij die voorstaander is van dienstbaar leiderschap, en rechtvaardigheid wil zichtbaarder zijn op het veld.

 Reyme hield zijn gehoor voor dat men nu meer moet letten op ideologie, en niet kijken naar populaire leiders. Meerdere politieke leiders hebben hem in het verleden benaderd, maar hij is geen voorstaander van oude politiekvoering. Hij keurt daarom podium taal, die anders wordt uitgelegd na de verkiezing af. Integriteit is  voor de jonge partij cruciaal.

“Ik ben iemand die nooit bang is om helemaal aan het begin te starten. De meeste partijen hebben heel goede ideologie op papier, maar in de praktijk is het iets anders.”

Het protest van ondervoorzitter Serena Muntslag-Essed met succes bij het Constutioneel Hof (CHof) tegen het huidig kiesstelsel, is niet bedoeld als aanval op andere politieke partijen. Ondertussen heeft het CHof  Muntslag-Essed gelijk gegeven, en geoordeeld dat de kiesregeling moet worden aangepast. Zij is groots binnengehaald.

Zij benadrukte dat de huidige kiesregeling onrechtvaardig is, en daarom aanpassing behoeft. “Ik concentreer mij op het volk van Suriname en op rechtvaardigheid. Dat is mijn focus. Ik laat me niet afleiden door allerlei uitspraken en toestanden. Ik ben niet bang en we gaan voor die rechtvaardigheid.”

“A20 is geen gevaar voor andere politieke partijen. De andere partijen moeten juist geïnspireerd worden door ons nieuwe denken en kijken hoe ze zelf ook kunnen hervormen zodat wij samen Suriname kunnen opbouwen”, volgens voorzitter Reyme.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameA20 start verkiezingscampagne voor "dienstbaar leiderschap"