woensdag 29 mei 2024
30 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
5
(1)

A20 geeft aan wat er verbetert kan worden in de maatschappij

lees ook ...

Ondernemers arrestantenvoeding dreigen met protest

Assembleelid Edgar Sampie (ABOP/PL) heeft in De Nationale Assemblee (DNA) zijn zorgen geuit over de ongelijke behandeling van ondernemers die arrestantenvoeding leveren. Tijdens de behandeling van de ...

Tijdens een vooroverleg van de regering met de politieke partij A20 in het kader van de nationale dialoog, gaf partijvoorzitter Steven Reyme aan dat er nagegaan moet worden hoe we samen Suriname kunnen heropbouwen. “Hoe kunnen we de mensen een andere mindset geven, Surinamers maken tot zelfstandige mensen en niet afhankelijk van politieke partijen.”

“Er was gehoopt dat Suriname een andere kant op zou gaan met regering Santokhi-Brunswijk. Er was namelijk beloofd dat het algemeen belang boven het privébelang geplaatst zou worden.” zei Reyme. De partij stelt voor dat de regering met niet-gouvernementale organisaties werkt en deze versterkt en ondersteund zodat zij kunnen helpen met de armoedebestrijding.

Daarnaast juichen de bestuursleden ook toe dat de first lady een programma is gestart voor het verstrekken van brood. “Er is binnenkort een launch van een organisatie die ook brood zal verstrekken, middels donaties”, stelt Reyme. Hij geeft aan dat de regering dit kan aangrijpen zodat er verder gewerkt kan worden met de bestaande structuren wanneer de pilot van de first lady voorbij is.

De politieke leider is van mening dat we niet bang moeten zijn om te investeren in onderwijs als we onze jeugd hoop willen geven, ongeacht welke politieke partij daar zit. De meerderheid van personen die de plunderingen hebben gepleegd zijn jonge mensen en dat komt omdat ze geen hoop en vertrouwen meer hebben. Ze durven niet meer te dromen. “Onze jongeren studeren af en kijken richting het buitenland. Ze vertrekken waardoor er geen kader meer zal zijn.”

A20 heeft daarom benadrukt dat de regering eraan moet werken om de jeugd weer hoop te geven. De jeugd heeft leiders nodig die richting productie en zelfstandigheid  gaan. De A20-voorziter zegt dat de randvoorwaarden gecreëerd moeten worden en dat ervoor gezorgd moet worden dat de jeugd genoeg hoop en vertrouwen heeft en dat hun ouders voldoende verdienen. Als je investeert in mensen heb je een andere soort community. Volgens hem hebben we ander soort rolmodellen nodig.

President Santokhi vond de voorstellen van A20 goed. De bestuursleden hebben volgens het staatshoofd laten zien dat zij een kwaliteitspartij zijn. Het staatshoofd zei dat het probleem met de jongeren een serieuze is en dat dit de aandacht van de regering heeft.

De president gaf ook aan dat “jongeren getraind en begeleid moeten worden om te voorkomen dat het volkomen verkeerd afloopt”. De president deed tot slot een oproep aan de samenleving om projecten in te dienen, die kunnen bijdragen aan de leefbaarheid van mensen.

Opmerking: Zou de president ook tot de jongeren van de jaren 80 hebben behoort met wie het verkeerd is afgelopen, gezien de huidige maandelijkse plunderingen van de staatskas?

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameA20 geeft aan wat er verbetert kan worden in de maatschappij