zaterdag 1 april 2023
24.4 C
Paramaribo
10.7 C
Amsterdam
0
(0)

A Marron Kompas in spoed beraad

lees ook ...

Social Army krijgt steun van president Santokhi

President Chandrikapersad Santokhi heeft zijn steun uitgesproken voor de organisatie Social Army, die op 26 maart een leuke dag heeft georganiseerd voor kinderen. Tijdens zijn bezoek aan het evenement...

Leo Brunswijk is de voorzitter van Stichting A Marron Kompas. Deze stichting is maandag in spoedberaad bijeengekomen om twee feiten vast te stellen. De stichting wil consequenties eraan verbinden als blijkt dat twee geruchten in de gemeenschap op waarheid berusten. De eerste is dat Leo Brunswijk concessies heeft aangevraagd in Tribale en Inheemse gebieden. De tweede is dat Diana Pokie duizenden hectaren heeft uitgegeven aan Chinese ondernemers in Tribale en Inheemse gebieden. De Saramaccaners en Aucaners achten het Jaikreekgebied heilig, en ook dit gebied is volgens de geruchten uitgegeven.

Leo Brunswijk heeft de geruchten, die de ronde doen op social media ontkent. In de stichting is afgesproken dat hij gelijk moet aftreden als blijkt dat deze geruchten op waarheid berusten. Ook als de minister daadwerkelijk de concessies heeft uitgegeven, moet zij per direct oneervol ontslagen worden en de concessies worden ingetrokken. De stichting doet een onderzoek, om te komen tot de waarheid. Dit meldt secretaris Ruben Ravenberg in een persbericht.

Verder zal de stichting alle Inheemse en tribale leiders en organisaties op de hoogte stellen van haar ingenomen standpunt. Zo hoopt zij de krachten te bundelen om samen te komen tot een oplossing. De stichting is voorstander van het duurzaam oplossen van het grondenrechten vraagstuk en accepteert niet dat personen, die dit streven moeten ondersteunen, het tegenovergestelde doen.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameA Marron Kompas in spoed beraad