Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Dag der Migranten krijgt jaarlijks terugkerend karakter

Geplaatst

op

door

De Dag der Migranten krijgt een jaarlijks terugkerend karakter en vangt nog dit jaar aan. Dit zegt Henk Herrenberg, voorzitter van de jubileumcommissie tijdens een bijeenkomst. Dit initiatief is voortgesproten uit een opmerking van de president dat herdenkingen, thans verspreid over het hele jaar, moeten worden gecentraliseerd.

Na een voorstel van de jubileumcommissie is hetvoorstel goedgekeurd door de overheid. De commissieleden zijn optimistisch enkijken verheugd uit naar de eerste viering die dit jaar op zondag 1 septemberzal plaatsvinden. Volgens commissievoorzitter Herrenberg moet worden getrachtom verschillende groepen dichterbij elkaar te brengen, om te komen totnationale eenheid en natievorming.

De commissie heeft haar leden tijdens een specialebijeenkomst in het perscentrum op 18 juli 2019 geïnformeerd over dezebijzondere dag.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Video Report: Brandpreventie Stichting Bond en Blauw Finaal

Geplaatst

op

door
Lees verder

Suriname

Twaalf finalisten Suripop XXI bekend

Geplaatst

op

door

De Stichting ter Bevordering van Kunst en Cultuur, die om de twee jaren het componistenfestival organiseert, heeft de twaalf finalisten bekendgemaakt. Uit de 82 inzendingen zijn de finale composities gekozen door een jury van negen personen.

De twaalf componisten zijn: Nicole Mackintosh (Ete Wan Lesi), Donovan Mahadew (Mi Nanga Yu), Ferdinand Schet (Lobi Pasi No Abi Fara), Hilkia Lobman (Tanpresi), Jennifer Naarden (Uma Prani Yu Rutu), Gino Ammersingh (Lobi Na Wan Wortu), Claude Winnie Dinge (Mi Wani Gwe), Emanuel Sanvisi (Libisma Tu), Rudi en Eunice Fernand (Dja Mi De), Roberto Banel (Mi No Sa Kori Yu), Delceggio Scheineman (Prasoro) en Ricky Cheng-A June/Clint Fazal Alikhan (Swit Tanpe).

De componisten gaan nu met de arrangeur en musical director Ernesto van Dal aan de slag om de arrangementen en opnames van de liederen te doen. Na de afronding van de studio-opnames wordt een aanvang gemaakt met de productie van de videclips. De cd wordt in de eerste week van juni 2020 gepresenteerd, terwijl de gala-avond van Suripop XXI op 1 augustus 2020 wordt gehouden.

Lees verder

Meest gelezen

X