Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

97-jarige in Suriname genezen van Corona

Geplaatst

op

Ziekwanica

Een 97-jarige vrouw werd op 24 juli opgenomen in het Academisch Ziekenhuis te Paramaribo. Er werd een Covid test bij haar afgenomen die positief was. Hierna werd zij overgebracht naar het nieuwe regionaal Ziekenhuis Wanica waar de Covid zieken verpleegd worden.

De vrouw haar vitale functies werkten naar behoren. Zij kreeg zuurstof toegediend, verdere medische hulp en een goede verzorging. De vrouw werd na een week, in goede conditie uit het ziekenhuis ontslagen. Zij is niet de eerste persoon van hoge leeftijd die genas van het Covid-19 virus. Eerder werd er al een 92-jarige Covid patiënte genezen verklaard en ontslagen uit het Regionaal Ziekenhuis Wanica. – culturu.com

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Prinses
donderdag 6 augustus 2020 21:24

Positief nieuws, goed gedaaan door de dokters en verplegers.
Suriname heeft niet alleen slechte mensen,
Deze mensen, daar zijn we heel trots op.

Karel
vrijdag 7 augustus 2020 00:40

Heel mooi sommige landen nemen ze geen oudjes meer op als het ziekenhuis vol is. Jonge mensen neem he veranrwoordelijkheid en hou afstand

Bianca
vrijdag 7 augustus 2020 16:05

Heel goed nieuws. Ook mijn lof en dank aan de artsen en het verpleegkundig personeel. Maar wat een sterke oma, ik ben blij dat u het met Gods kracht ook gered heeft. Blijft u zo doorgaan mevrouw en hopelijk bereikt u de gezegende leeftijd van 100 jaar. En mensen, het ligt in ons eigen handen om deze virus te verminderen. Laten wij ons houden aan de regels, dan kan Su op alle vlakten weer gezond worden. Ik reken op jullie surinamers en natuurlijk ook op mezelf.Advertentie

Suriname

Vliegverkeer Suriname-Nederland wordt genormaliseerd

Geplaatst

op

President Santokhi In Dna. Foto Gov Tv

Het vliegverkeer tussen Suriname en Nederland wordt genormaliseerd. Althans dit is het streven van de regering. “De vluchten krijgen in stede van repatriatie een commercieel karakter. Betrokkenen kunnen hun tickets rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappijen aanschaffen. Het overleggen van een negatieve COVID-19-test vóór het instappen en tien dagen quarantaine – in een door de overheid aan te wijzen faciliteit en op eigen kosten – zijn verplicht.” Dit zei president Chan Santokhi gisteren in zijn COVID-19-statement.

Het staatshoofd zegt verder dat de vluchten steeds een beperkte capaciteit zullen hebben. “Verder zullen naast de Surinaamse regels ook de ICAO/IATA-regels in acht moeten worden genomen door de luchtvaartmaatschappij.” Ook de vluchten van en naar het binnenland worden hervat, onder naleving van de protocollen en na doorlichting van Zorg en Hoop door eventueel CASAS, zei het staatshoofd.

“Als er sprake is van een lokale uitbraak in de districten zal er in samenspraak met de districtscommissarissen worden besloten om eventueel het luchtruim te sluiten. De aanstaande openstelling van het luchtruim voor het binnenland is mede in het kader van de bestrijding van mogelijk armoede. De hotspots waar eventuele toenames van besmettingen komen zullen duidelijker worden gecommuniceerd, zodat mensen ontmoedigd worden.”

Iedere week zal de regering evalueren om na te gaan in hoeverre de genomen maatregelen effectief zijn, en of aanpassing van de maatregelen in de zin van verscherping van de maatregelen noodzakelijk is of dat juist een verlichting van de maatregelen mogelijk is.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Radio SRS slachtoffer van roofoverval

Geplaatst

op

463d7a80c4e3e821133932baa66cf5c1

Gisterochtend vroeg tegen 03.30 werd de Stichting Radio Omroep Suriname (SRS) binnengedrongen door gewapende criminelen nadat zij de bewaker hadden overvallen.

De criminelen maakten een brandkast buit met daarin een geldsbedrag. Er moet nog geïnventariseerd worden wat er nog meer is gestolen.

De bewaker liep bij de beroving  geen letsels op. Het is nog  niet bekend of de overval werd gepleegd door één of meerdere criminelen en of er al verdachten in beeld zijn  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen