woensdag 29 maart 2023
26.8 C
Paramaribo
5.5 C
Amsterdam
0
(0)

95 procent Begroting Defensie naar personeelskosten

lees ook ...

Stroomtarief blijft ongewijzigd op SRD 1,43 per kilowattuur

Het tarief voor stroom in Suriname is nog steeds SRD 1,43 per kilowattuur. Dit bevestigt directeur Dave Abeleven van de Energie Autoriteit Suriname (EAS) in reactie op recente insinuaties over een mog...

Tijdens de begrotingsbehandeling in de Nationale Assemblee, benadrukte minister Krishnakoemarie Mathoera dat het Nationaal Leger de afgelopen periode een grote bijdrage heeft geleverd aan de samenleving. De minister zei ingenomen te zijn met de inzet van de manschappen tijdens de crisis. Op dit moment worden naar zeggen van minister Mathoera bijkans 500 militairen ingezet. Ze ondersteunen de politie bij de handhaving van de COVID-19 regels, en helpen bij de distributie van levensmiddelenpakketten.

Ook in het kader van de COVID-19 beheersing zijn er ambulances en personeel ingezet door het Ministerie. Bij het bouwen van lokalen, overheidsgebouwen en onderhoud zijn de manschappen van het leger altijd bereid hun krachten te geven. Juist in deze moeilijk tijd is het volgens de bewindsvrouw van belang dat iedereen elkaar helpt om de crisis het hoofd te bieden. Minister Mathoera heeft niets anders dan lof voor de defensieorganisatie die gelet op het eerdergenoemde, bewezen heeft van belang te zijn voor de totale samenleving.

Met betrekking tot de begrotingsbehandeling zegt de minister, dat ze bij haar aantreden op het ministerie een moeilijke situatie heeft aangetroffen. Ze ontdekte een schuld van SRD 50 miljoen en U$ 800.000. Leveranciers hebben diensten geleverd zonder geld daarvoor te krijgen. Ook is er een incorrecte begroting ingediend die gewijzigd moest worden. Om de defensieorganisatie draaiende te houden moeten er veel gesprekken gevoerd worden, geeft de minister aan en het is een kwestie van mensen vragen voor wat geduld.

De uitdaging is groot, omdat er uit de begroting van het ministerie van Defensie slechts 5% beschikbaar is voor het ontplooien van activiteiten. 95% van de SRD 477 miljoen gaat naar personeelskosten aldus minister Mathoera.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname95 procent Begroting Defensie naar personeelskosten