maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
4.3
(3)

95-jarige André Saheblal ontvangt eredoctoraat

lees ook ...

Arise News sprak met president Santokhi over samenwerking Af...

Op 15 juni jongstleden sprak Arise News met president Chan Santokhi over de samenwerking tussen Afrika en het Caribisch gebied op de Bahama’s. Santhokhi draagt de overtuiging dat deze samenwerking gro...

Het bestuur van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) heeft aan de 95-jarige mr. André Saheblal woensdag het eredoctoraat in de Juridische Wetenschappen verleend. Hij deed namelijk  een handreiking voor het oplossen van de vele erfrechtelijke boedels in Suriname door onderzoek te doen in verband met de publicatie van zijn boek getiteld: ‘De afwikkeling van onbeheerde nalatenschappen in Suriname (Amsterdam, 1999).’

De bewerking van het Surinaams Burgerlijk Wetboek door Saheblal wordt door vooral studenten veel gebruikt omdat het Surinaams Burgerlijk Recht hierdoor beter toegankelijk is gemaakt.

Saheblal studeerde in 1973 af aan de doctorale opleiding van de Juridische Faculteit van de Universiteit van Suriname als Meester in de Rechten. Van 1974 tot 1994 is hij als docent verbonden geweest aan de universiteit. Tussen 1948 en 1984 is mr. Saheblal ambtenaar geweest op het ministerie van Binnenlandse Zaken en Districtsbestuur en op het ministerie van Justitie en Politie.

Hij ging op 1 januari 1984 als directeur van het Ministerie van Justitie en Politie met pensioen nadat hij gedurende 36 jaren zijn krachten gegeven had. Na zijn pensionering was Saheblal actief als juridisch adviseur van het Surinaamse Rode Kruis in welke hoedanigheid hij vele conferenties in het Caribisch gebied en Europa heeft bijgewoond.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname95-jarige André Saheblal ontvangt eredoctoraat