woensdag 5 oktober 2022
32.2 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
0
(0)

Goed zittingsjaar Hof van Justitie

lees ook ...

Een aantal van 150 Ghanezen aanwezig op Marrondag

 Uit Ghana komen 150 gasten om ‘Afrika buiten Afrika’ mee te maken. Op 10 oktober werd 262 jaar geleden de eerste vredestraktaat tussen de Marrons en het koloniale bestuur getekend. Het ministerie van...

Het nieuwe zittingsjaar van het Hof van Justitie (HvJ) october 2021 tot september 2022 is officieel geopend op vrijdag 8 oktober 2021  tijdens een buitengewone openbare zitting van het Hof aan het Onafhankelijkheidsplein. President Chandrikapersad Santokhi , Vice-President Ronnie Brunswijk, minister Kenneth Amoksi en parlementsvoorzitter, Marinus Bee woonden deze plechtigheid bij.

In zijn toespraak heeft de president van het HvJ, meester Iwan Rasoelbaks, alle betrokkenen bij de verschillende HvJ-afdelingen bedankt voor hun bijzondere geleverde bijdrage in het afgelopen zittingsjaar. De rechtspraak is overeind gebleven. Het Hof heeft vol goede moed het werk gedaan, ondanks de Covid 19 pandemie.

Mr. Rasoelbaks heeft aan de hand van statistieken de behaalde resultaten van de rechtsspreking in het afgelopen zittingsjaar uiteengezet. Zo is bijvoorbeeld binnen de afdeling handel, voor wat betreft de achterstand in uitspraken een verbetering opgetreden ten opzichte van 2020; van 1659 naar 1399 zaken.

Deze achterstandszaken zullen verder systematisch worden weggewerkt.Stap voor stap koerst het HvJ ook richting een digitale transformatie van de rechtspraak. Er is vijf jaar uitgetrokken om dit te realiseren. Alle betrokken actoren moeten in goede samenspraak met elkaar met de nieuwe situatie leren werken.

De Raad van Ministers onder leiding van Vice-President Ronnie Brunswijk heeft bij missive reeds goedkeuring verleend aan de financiële verzelfstandiging, zei Rasoelbaks.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGoed zittingsjaar Hof van Justitie