dinsdag 28 november 2023
27.3 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
3
(1)

9000 Ha grond van de Kwinti stam aan derden gegeven

lees ook ...

Surinaamse overheid herstructureert overheidscommunicatie vo...

In de afgelopen decennia heeft overheidscommunicatie in Suriname niet optimaal gefunctioneerd als beleidsinstrument, wat resulteerde in een kloof tussen burgers en de overheid. De huidige regering hee...

Het traditioneel gezag van de Kwinti gemeenschap heeft president Santokhi op 14 mei jongstleden bezocht en hulp gevraagd in een kwestie waarbij er van het dorp Kaaimanston negen duizend hectare grond onrechtmatig per beschikking is verstrekt aan derden, zonder dat het traditioneel gezag daar in gekend is.

Aan de president werd gevraagd om de dorpen te voorzien van schoon leidingwater. “De bewoners maken in deze dorpen gebruik van rivierwater, omdat wij ervan uitgaan dat het niet vervuild is”, zegt de secretaris. Verder is de deplorabele staat waarin de weg verkeert tijdens regenweer onder de aandacht van het staatshoofd gebracht.

Ook werd de President gevraagd om zijn invloed aan te wenden, zodat er landbouwproductie tot stand komt in de dorpen Witagron en Kaaimanston. Er is behoefte aan training, financiële middelen en de nodige machines.

De lijst van aandachtspunten is overhandigd aan de president, inclusief een kaart, waarbij de onrechtmatig afgegeven gebieden zijn aangeduid. De delegatie van de Kwinti’s bestond uit Granman der Kwinti’s Remon Clemens, Hoofdkapitein Harold Souvenier, Secretaris Rayen Clemens, en twee Basja’s.

De president heeft toegezegd aandacht te zullen besteden aan de problemen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname9000 Ha grond van de Kwinti stam aan derden gegeven