donderdag 13 juni 2024
27 C
Paramaribo
10.7 C
Amsterdam
0
(0)

90% van de ambtenaren meldt zich aan bij verplichte Landsdienarenregistratie

lees ook ...

Dc’s spelen cruciale rol in verkiezingen 2025 voorbereidinge...

Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft op 7 juni 2024 een plenair overleg gehouden met de districtscommissarissen (dc’s) in het Lalla Rookh gebouw over de voorbereidingen van de verkiezing...

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (BiZa) heeft op 23 mei 2023 de resultaten van de verplichte Landsdienarenregistratie (LDR) en het vervolgtraject bekendgemaakt. Hij is trots op het grote succes van de registratie, dankzij de steun van de ambtenaren ondanks de weerstand.

Van de ongeveer 54.000 ambtenaren in overheidsdienst hebben maar liefst 48.622 zich geregistreerd. De 6.000 ambtenaren die dit niet hebben gedaan zullen hun loon stopgezet zien. Er is ook een groep van 5.000 geregistreerde ambtenaren die nog geen werkplek hebben. Daarnaast hebben 766 ambtenaren zich aangemeld voor vervroegde uitdiensttreding, waarvoor de procedure al is gestart.

De LDR heeft Biza meer inzicht gegeven in de competenties en kwalificaties van de ambtenaren, wat leidt tot een beter personeelsbeleid en schonere betalingsgegevens. Minister Somohardjo benadrukte ook dat er een modern personeel informatiesysteem wordt gelanceerd per 1 januari 2024.

Het vervolgtraject zal worden afgerond, wat zal leiden tot voordelen zoals verlaging van de loonkosten, verhoogde arbeidscertificatie en snellere afhandeling van personeelszaken van de landsdienaren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname90% van de ambtenaren meldt zich aan bij verplichte Landsdienarenregistratie