zondag 24 september 2023
27.2 C
Paramaribo
10.8 C
Amsterdam
0
(0)

90% van de ambtenaren meldt zich aan bij verplichte Landsdienarenregistratie

lees ook ...

Illegale Braziliaanse rover aangehouden

De 34-jarige verdachte R.D. van Braziliaanse afkomst die illegaal in Suriname vertoeft, wordt ervan verdacht op 19 september samen met drie kompanen de 43-jarige V.D. in een hotel in de omgeving van d...

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (BiZa) heeft op 23 mei 2023 de resultaten van de verplichte Landsdienarenregistratie (LDR) en het vervolgtraject bekendgemaakt. Hij is trots op het grote succes van de registratie, dankzij de steun van de ambtenaren ondanks de weerstand.

Van de ongeveer 54.000 ambtenaren in overheidsdienst hebben maar liefst 48.622 zich geregistreerd. De 6.000 ambtenaren die dit niet hebben gedaan zullen hun loon stopgezet zien. Er is ook een groep van 5.000 geregistreerde ambtenaren die nog geen werkplek hebben. Daarnaast hebben 766 ambtenaren zich aangemeld voor vervroegde uitdiensttreding, waarvoor de procedure al is gestart.

De LDR heeft Biza meer inzicht gegeven in de competenties en kwalificaties van de ambtenaren, wat leidt tot een beter personeelsbeleid en schonere betalingsgegevens. Minister Somohardjo benadrukte ook dat er een modern personeel informatiesysteem wordt gelanceerd per 1 januari 2024.

Het vervolgtraject zal worden afgerond, wat zal leiden tot voordelen zoals verlaging van de loonkosten, verhoogde arbeidscertificatie en snellere afhandeling van personeelszaken van de landsdienaren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname90% van de ambtenaren meldt zich aan bij verplichte Landsdienarenregistratie