zondag 28 november 2021
32 C
Paramaribo
2.9 C
Amsterdam
0
(0)

90.000 AstraZeneca-vaccins binnen

lees ook ...

Santokhi doet in Dubai oproep aan potentiële investeerders

“Met een solide leiderschap, focus en met de inzet van ons land en onze nationale en internationale partners, zijn we klaar om een nieuw tijdperk van netwerken en zakendoen met de wereld in te gaan." ...

De 90.000  beloofde AstraZeneca alsook medische hulpgoederen, vaccinatie benodigdheden en Personal Protective Equipment (PPE) zijn op 9 juni in Suriname aangekomen vanuit Amsterdam. De geleverde vaccins zijn onderdeel van het steunpakket, welke Nederland aan Suriname geeft in de strijd tegen COVID-19. De bezending werd door de SLM overgevlogen. De bedoeling is dat Nederland, indien mogelijk deze maand nog 750.000 doses van het AstraZeneca-vaccin levert, afhankelijk van de leveringen die Nederland zelf binnenkrijgt.

De ambassadeur van Nederland in Suriname, Henk van der Zwan, heeft in een toespraak toegezegd dat hij zich volledig zal inzetten zodat de steun aan Suriname gecontinueerd kan worden. Dr. Marc Sprenger, speciaal afgezant van de Nederlandse overheid en delegatieleider van de Nederlandse medische missie gaf aan erg onder de indruk te zijn van de vaccinatie-organisatie en complimenteerde het ministerie van Volksgezondheid voor het vaccinatiegebeuren. Hij onthulde op de ontvangstceremonie dat op 11 juni 2021, 15 zorgverleners waaronder verpleegkundigen en artsen de Surinaamse zorg komen ondersteunen.

De Minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin is heel blij met de toegezegde steun en haalde aan dat de relatie tussen Suriname en Nederland alleen maar zal verbeteren. “A friend in need is a friend indeed”, zei minister Ramadhin. Hiermee zegt hij namens de Surinaamse regering dank en roept eenieder op om zich te laten vaccineren. ” A vaccin doro, no twijfel moro”, zei Ramadhin op de ontvangstceremonie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname90.000 AstraZeneca-vaccins binnen