dinsdag 23 juli 2024
31 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
0
(0)

85 Nickerianen melden zich aan voor bijna gratis vaktrainingen

lees ook ...

Volksgezondheid streeft naar voldoende medicijn in voorraad

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid wil gedaan krijgen dat door bestelling de voorraden van noodzakelijke medicatie op peil wordt gehouden. Hij meent dat er bij het Bedrijf Geneesmiddelen Voorz...

Een groep van bijna 85 personen, waaronder een aantal jongeren, heeft zich aangemeld voor verschillende vaktrainingen in Nickerie. De SAO zal deze trainingen verzorgen in het district en bijna gratis aanbieden aan de doelgroep, mede dankzij de financiële ondersteuning van het Bureau Gemeenschapsprojecten van het ministerie van Financiën en Planning. De vaktrainingen omvatten Basis Koeltechniek, Lassen Niveau 1, Electro-Huisinstallatie en Verpleegassistent.

Tijdens de start van de trainingen op 12 mei 2023 was de minister van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken, Steven Mac Andrew, aanwezig met een delegatie vanuit Paramaribo om de cursisten aan te moedigen. De minister is positief gestemd over de kans dat de groep de eindstreep zal halen, omdat de cursisten zich vrijwillig hebben opgegeven om een vak te leren. Hij beschouwt de bereidheid van jongeren om de trainingen met beide handen aan te grijpen als een gunstig voorteken.

De cursisten van de training Verpleegassistent betalen slechts SRD 1000, terwijl de cursisten van de overige vaktrainingen niets hoeven te betalen. De bewindsman benadrukte dat de opgedane kennis en ervaring de cursisten in staat zullen stellen hun brood te verdienen als werknemer of als micro-ondernemer.

Joyce Lapar, directeur van de SAO, is verheugd dat de SAO voor het eerst lastrainingen zal verzorgen in Nickerie, terwijl de cursus Verpleegassistent na 10 jaar weer zal worden aangeboden in het district.

Districtscommissaris Senrita Gobardhan is blij met de kansen die het ministerie biedt aan de jongeren in haar district en roept hen op om deze maximaal te benutten. Het DNA-lid Stephen Madsaleh en de BGP-projectcoördinator Jaswant Doekharan sporen de cursisten aan om zich in te zetten om de eindstreep te halen, zodat Nickerie kan beschikken over getrainde krachten die kunnen inspelen op reparaties en klusjes in en om het huis en ook in de zorg.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname85 Nickerianen melden zich aan voor bijna gratis vaktrainingen