vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
5
(3)

Surinaamse Tosh van Dijk doet beroep op vicepresident

lees ook ...

De Belastingdienst helpt bedrijven registreren voor BTW

De Belastingdienst Suriname biedt vanaf donderdag 01 december ondersteuning aan klanten die zich willen registreren voor de BTW, door middel van kiosken in het kantoor aan de van Sommelsdijckstraat 27...

Taekwondovechter Tosh van Dijk heeft aan de vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk gevraagd te helpen in een onderzoek naar wie zijn dokterskosten $17500 gemaakt in Amerika moet betalen. De VP beloofde te praten met de organisatie om na te gaan wie verantwoordelijk is voor het betalen van deze kosten voor behandeling van een fractuur die van Dijk tijdens een wedstrijd heeft opgelopen. “Het moet betaald worden. Hoe kan het dat je rekening niet betaald kan worden? We gaan het natrekken´, waren de woorden van de VP op maandag 7 juni 2021.

Van Dijk gaf aan het geld van zijn studiebeurs te willen inzetten om de rekening gedeeltelijk te betalen. Zijn scholarship loopt af begin augustus 2021. De jonge sporter is gerustgesteld door de belofte van de VP. Van Dijk heeft een indrukwekkende lijst van behaalde sportprestaties en is verscheidene malen uitgeroepen tot Teakwondoist van het jaar. Hij is in de running voor de Olympische spelen als 1e Teakwondoist van Suriname.

Uitkomen in de Olympische spelen was vanaf zijn vierde jaar zijn grootste droom. In voorbereiding  nam hij in maart 2020 deel aan een kwalificatie toernooi in “The Mexico Open”. Tijdens dit toernooi liep hij een blessure op. Bij terugkeer in Amerika verbleef hij bij een gastfamilie. Zij vertrouwden de groeiende zwelling aan zijn oog niet en brachten hem naar de dokter. Het bleek dat hij tijdens de wedstrijd een ernstig fractuur had opgelopen aan zijn oogkas. De behandelende arts zei op zijn vraag dat zijn verzekeringspapieren die hij overlegde, kosten dekkend waren.

Terug in Suriname ontving hij tot zijn grote verbazing rekeningen van het ziekenhuis in Amerika. Hij ging ermee naar de verzekeringsmaatschappij. Ze stelden niet aansprakelijk te zijn voor contactsport blessures. Na dit voorgelegd te hebben aan de Sportbond gaf de bond aan niet in staat te zijn de rekening te kunnen voldoen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse Tosh van Dijk doet beroep op vicepresident