woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
0
(0)

DNA past Covidmaatregelen aan

lees ook ...

Collectie slavernij-achrieven toegevoegd aan Unescolijst

De Memory of the World register (MoW-register) van Unesco is verrijkt met archieven van tot slaaf gemaakten en hun nazaten uit Suriname en de Nederlandse Antillen. Dit is een lijst met documentair erf...

De Nationale Assemblée heeft vanwege de aangescherpte maatregelen vanuit de overheid de niet-essentiële afdelingen van de griffie gesloten. Op de essentiële afdelingen zal er gewerkt worden met zo min mogelijk personeel. Het vorig jaar heeft de Nationale Assemblee in verband met de covidmaatregelen al enkele maatregelen doorgevoerd.

De inrichting van de vergaderzaal werd aangepast aan de 1,5 tot 2 meter fysieke afstand die gehouden moet worden  tussen personen. Het frequent schoonmaken van de ruimten is ook één van de maatregelen die het parlement heeft doorgevoerd om de verspreiding van COVID-19 te voorkomen. De interieurverzorgers van De Nationale Assemblée hebben in verband hiermee een training gevolgd waar hen kennis is bijgebracht waaronder hoe veilig om te gaan met chemische middelen, de juiste schoonmaakprocedures aan te houden  en de gezondheidsvoordelen van een schone omgeving.

De rest van de Covid-19-preventiemaatregelen en -protocollen zijn nog ‘in place’.  Een ieder  moet zich als gewoonlijk aanmelden bij de beveiliging, en zich legitimeren. Vanaf 03 juni 2021 is het betreden van het parlement alleen toegestaan via de hoofdingang. Daar worden de handen ontsmet en wordt de temperatuur opgemeten. Het is verder ook verplicht een mond- en neusbedekking op te hebben.

Voor de parlementariërs, leden van de regering en deskundigen gelden de volgende regels: De Leden moeten de presentielijst buiten  tekenen, er zal vergaderd worden met een minimale bezetting. De overige leden die niet lijfelijk aanwezig kunnen zijn in de vergaderzaal zullen vanuit hun fractiekamer per Zoom of via het HCL netwerk van De Nationale Assemblée de vergadering bijwonen/in  contact staan met de andere leden in de zaal. Tijdens de vergaderingen zal de regering aanwezig zijn op basis van een minimale bezetting. Alleen de president, vicepresident en maximaal vier ministers mogen lijfelijk aanwezig zijn in de vergaderzaal, namens de regering mogen maximaal zes deskundigen lijfelijk aanwezig zijn in de vergaderzaal. De andere deskundigen zullen de vergadering buiten de zaal volgen. Voor deze groep is er een tent geplaatst op het terrein met alle voorzieningen.

Op de publieke tribune zal niemand worden toegelaten. De pers kan de vergaderingen via kanaal 8.4 en de  live streaming  van DNA volgen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDNA past Covidmaatregelen aan