woensdag 29 maart 2023
28.1 C
Paramaribo
12.4 C
Amsterdam
0
(0)

Dag van de VN Vredesmacht en dag van de Gastro-enterologie

lees ook ...

Narcoticabrigade houdt informatiesessies op scholen

De afdeling Narcoticabrigade van het Korps Politie Suriname verzorgd in samenwerking met de buurtmanagers; bikers en afdeling jeugdzaken informatie sessies op verschillende scholen in stad en district...

Jaarlijks op 29 mei is het ‘Internationale Dag van de VN Vredesmacht’ (International Day of UN Peacekeepers). Op deze datum begon in 1948 de eerste vredesmissie van de Verenigde Naties in Palestina onder de naam ‘United Nations Truce Supervision Organization’ (UNTSO). Op deze dag worden de mannen en vrouwen van de VN Vredesmacht geëerd om hun toewijding, moed en doorzettingsvermogen. Ook wordt er aandacht besteed aan hen die zijn omgekomen bij vredesoperaties.

Op 29 mei wordt ook jaarlijks sinds 2005, door de World Gastro-enterology Organization (WGO)  de ‘Werelddag Gezonde Spijsvertering’ (World Digestive Health Day) gehouden. Daarbij staat de volksgezondheid  centraal en met name preventie en behandeling van spijsverteringsstoornissen. De datum is een herinnering aan de oprichting van de Organisation Mondiale de Gastro-enterologie (OMGE) op 29 mei.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDag van de VN Vredesmacht en dag van de Gastro-enterologie