dinsdag 31 januari 2023
23.1 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
0
(0)

Dag van de Verpleging

lees ook ...

Continued discussion over the phase-out of gasoline subsidie...

The government and oil industry have been debating fuel costs for a while. According to Minister Stanley Raghoebarsing of Finance and Planning, the administration is carefully considering ways to elim...

Op de verjaardag van Flrorence Nightingale is het de ‘Internationale Dag van de Verpleging’ (International Nurses Day). Over de hele wereld is er op deze dag bijzondere aandacht voor de bijdrage van verpleegkundigen en verzorgenden aan de gezondheidszorg.In vele zorginstellingen zijn er op en rond 12 mei kleine en grote activiteiten. Verpleegkundigen en ook verzorgenden laten daarmee zien wat hun waarde is voor de gezondheidszorg. De dag staat in het teken van verbetering van de kwaliteit van zorg en versterking van de beroepstrots.

De ‘Dag van de Verpleging’ werd in 1965 ingevoerd door de Internationale Raad voor Verpleegkundigen (International Council of Nurses. In januari 1974 werd de geboortedatum van Florence Nightingale gekozen om deze speciale dag te vieren.

12 mei 1820, is de geboortedag van Florence Nightingale, een Brits verpleegser, pionier en grondlegger van de moderne verpleging. Toen men  in 1854 tijdens de Krimoorlog aan William Howard Russell, de correspondent van het Engelse dagblad The Times, melding maakte van mensonterende toestanden onder de zieke en gewonde Britse soldaten, bood Florence, een 34-jarige verpleegster, haar diensten aan. Florence kon verkeren in de betere  kringen maar zij wilde niets te maken hebben met de aristocratie en koos voor de verpleging.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDag van de Verpleging