donderdag 1 juni 2023
27.8 C
Paramaribo
14.2 C
Amsterdam
5
(2)

President Santokhi zegt: financiële krater bijna gedempt

lees ook ...

Lijk vermoedelijk vermoorde bejaarde in haar woning aangetro...

De politie van het bureau Groningen heeft op zondagochtend 28 mei 2023, het lijk van de 77-jarige K.B., in verre staat van ontbinding in de keuken van haar woning aan de Smithfieldweg in het district ...

President Chandrikapersad Santokhi zei tijdens zijn toespraak bij het ceremoniële startsein van de asfaltering van de weg naar Ricanau mofo in Moengo op vrijdag 30 april, dat de enorme financiële krater die zijn regering heeft aangetroffen bij de machtsovername voor zeker 90 procent is gedempt. “Daarna gaan we het fundament leggen en dat nieuwe huis Suriname bouwen”.

De President herinnerde de aanwezigen aan de financiële situatie waarin het land verkeert. Daarnaast ging de president in  op de bezuinigingen die de regering treft om sneller uit de financiële crisis te geraken. Ook de onderhandelingen die gepleegd worden met internationale organisaties werden door het Staatshoofd aangehaald. “Het IMF zal inkomen met meer dan 600 miljoen USD. Kijkt u komende week uit naar het moment van de ondertekening.” De President hield zijn gehoor ook voor dat de regering zich in zet voor het verbeteren van de infrastructuur en de landelijke aanpak hiervan.

Het Staatshoofd ging ook in op het probleem van de hoge consumentenprijzen in het binnenland waarvan de oorzaak de hoge transportkosten over water en via de lucht zijn. Het staatshoofd benadrukte daarom het belang van het aanleggen van wegen naar de verschillende dorpen. Hij zegt dat de weg naar Snesikondre en de weg naar Drietabbetje zullen worden aangelegd en geasfalteerd. “Het geld van IMF komt eraan” zegt de president.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi zegt: financiële krater bijna gedempt