zaterdag 15 mei 2021
23.9 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
0
(0)

Nederlandse defensieminister bezoekt Surinaamse president

lees ook ...

Dag van de Verpleging

Op de verjaardag van Flrorence Nightingale is het de 'Internationale Dag van de Verpleging' (International Nurses Day). Over de hele wereld is er op deze dag bijzondere aandacht voor de bijdrage van v...

Anna Bijleveld-Schouten, de Nederlandse minister van Defensie, heeft een beleefdheidsbezoek gebracht aan president Chan Santokhi. De ontmoeting heeft op vandaag plaatsgevonden op het Presidentieel Paleis. Voor Bijleveld-Schouten is het een eer dat zij een bezoek heeft kunnen brengen aan de Republiek Suriname. Zij benadrukt dat Suriname een belangrijke partner is.

President Santokhi benadrukt enorm ingenomen te zijn met het bezoek van de defensieminister. “Ik ben blij met uw bezoek, aangezien het een voortzetting is van de versterkte betrekkingen tussen onze twee landen sinds ik als president aantrad. Uw bezoek is een duidelijk signaal, dat zowel de regering van Nederland als van Suriname, waarde hechten aan een goede en vruchtbare bilaterale samenwerking”, aldus het staatshoofd.

De president is blij met het bezoek van Bijleveld-Schouten en de intentie om de defensiesamenwerking op een hoger niveau te tillen. Het staatshoofd kijkt uit naar de resultaten, die zullen voortvloeien uit de gehouden deliberaties.

Bijleveld-Schouten is er van 7 tot en met 10 april op uitnodiging van minister Mathoera op werkbezoek in Suriname. De defensieorganisaties van beide landen hebben hun bereidheid geuit, om te willen samenwerken op uiteenlopende gebieden.

De samenwerking zal zich toespitsen op het gebied van jungletrainingen en kennisuitwisseling voor de muziekkapel en militair protocol. Er zal technische assistentie worden verleend door Nederland aan het Surinaams Nationaal Leger op het gebied van organisatieontwikkeling, de samenwerking tussen de Surinaamse Militaire Academie en de Nederlandse Defensie Academie op het gebied van opleidingen en trainingen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandNederlandse defensieminister bezoekt Surinaamse president