zondag 26 maart 2023
27.2 C
Paramaribo
7.4 C
Amsterdam
0
(0)

DC’s dienen districtsplannen in

lees ook ...

Voorbereidingsbijeenkomst ivm Agrarische beurs

Belanghebbenden uit de Agrarische Sector zijn op 22 maart jongstleden door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) uitgenodigd voor een voorbereidings bijeenkomst met betrekking tot de...

De districtscommissarissen van alle tien districten hebben op 31 maart jongstleden  tijdens een korte plechtigheid, hun districtsplannen ingediend bij minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport. Deze indiening is een wettelijke verplichting voor de Districtscommissarissen conform artikel 52 van de Wet op Regionale Organen waarbij alle districtsplannen uiterlijk eind maart ingediend te worden bij de minister. De districtsbegrotingen worden de komende maand behandeld.

In de periode oktober-november 2020 heeft het ministerie aan de diverse districts- en ressortsraadsleden trainingen gegeven die werden verzorgd door de afdeling Regionale Organen en Wetgeving. Tijdens deze training is er aandacht besteedt aan de wettelijke regelingen voor de DR’s en RR’s in het kader van districtsbestuur en decentralisatie. Ook hebben de raadsleden tijdens de training kennis gemaakt met de plan- en begrotingscyclus, onder verantwoordelijkheid van de afdeling Districtsinkomsten en uitgaven.

De trainingen moeten de raadsleden in staat stellen om hun plannen en begrotingen op basis van de richtlijnen op te stellen. Hierbij dient er rekening gehouden te worden met de wettelijke termijnen voor indiening zoals is aangegeven in de wet op regionale organen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDC's dienen districtsplannen in