vrijdag 2 december 2022
24.7 C
Paramaribo
2.6 C
Amsterdam
0
(0)

Huisartsen in Suriname opgeroepen om Covid-vaccinatie te ondersteunen

lees ook ...

AWJ werkt weer met buurtorganisaties

Het onderdirectoraat Jeugdcentra van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ), de Nationale Vereniging van Welzijnsorganisaties (NVWO) alsook het Platform van Buurtorganisatie...

Door het ministerie van Volksgezondheid zijn alle in Suriname werkende huisartsen opgeroepen om de reeds gestarte Covid-19-vaccinatiecampagne proactief te ondersteunen. Deze campagne begon vorige maand. Personen worden gevaccineerd met het AstraZeneca-vaccin.

Op dit moment zijn de groepen die gevaccineerd worden de volgende:
– Personen in de leeftijdsgroep 40-60 jaar, met de volgende onderliggende aandoeningen: Nierziekten, Diabetes Mellitus (suikerziekte), Hypertensie (Hoge Bloeddruk) en Overgewicht.
– Alle personen boven de leeftijd van 60 jaar
– Alle zorgverleners, ongeacht de leeftijd
– Populatie in bejaardenhuizen
– Dialyse patiënten

Het ministerie doet er alles aan om het aantal vaccinatieplekken continu op te schalen. Inmiddels zijn alle ziekenhuizen, enkele RGD-poli’s, het medisch centrum te BOG, de Medische Zending reeds gestart met vaccineren. Het ligt in de bedoeling het aantal vaccinatieplekken gefaseerd op te schalen. Tevens worden initiatieven ondernomen om met “vaccinatiedagen” een recordaantal vaccins toe te dienen. Deze activiteiten zullen over het gehele land plaatsvinden.

Om te vaccineren is een registratie vereist. Volksgezondheid zegt dat om het gewenste aantal geïdentificeerde personen in de prioriteitsgroepen te kunnen vaccineren, ondersteuning wordt gevraagd van de huisartsen voor het helpen registreren van de huidige doelgroep.

De websites waarop geregistreerd kan worden zijn www.bogsuriname.com en www.laatjevaccineren.sr. Het ministerie zal via de Vereniging van Medici in Suriname regelmatig communiceren met u en bedankt u voor uw inzet als zorgwerker in de strijd tegen Covid-19.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHuisartsen in Suriname opgeroepen om Covid-vaccinatie te ondersteunen