donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.3 C
Amsterdam
4.5
(2)

“75 procent van de bevolking moet tegen eind 2021 gevaccineerd zijn”

lees ook ...

Criminal trial on December 8: “We have followed the de...

The victims were traveling when we arrived at the dead end. Hugo Essed, the attorney representing the next of kin in the criminal trial from December 8, tells what transpired yesterday at the descente...

President Chan Santokhi wil tegen eind van het jaar 75 procent van de bevolking gevaccineerd hebben tegen COVID-19. President Santokhi gaf aan hoe belangrijk het is om je te laten vaccineren. “We hebben nog steeds code paars en de ziekenhuizen staan op code zwart” gaf de president aan.

Zeven procent van de samenleving is volledig gevaccineerd en 30 procent heeft reeds een eerste prikje gehad. Volgens de president is dit percentage nog te laag. Drie ministers zijn naar Nederland vertrokken om te onderhandelen voor meer vaccins. Daarnaast heeft de president zaterdagavond een samenwerkingsovereenkomst getekend met de Caricom-staatshoofden om vaccins te krijgen uit Amerika.

De president verzekerde eenieder dat de vaccins die naar Suriname komen zijn goedgekeurd door de WHO op basis van internationale procedures en protocollen. Tenslotte complimenteerde hij de organisatie en het bestuur van de VHP voor het vlotte verloop van de vaccinatiecampagne. Hij sprak ook de wens uit om als land heel snel terug te gaan naar code oranje.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname“75 procent van de bevolking moet tegen eind 2021 gevaccineerd zijn”