woensdag 31 mei 2023
24.7 C
Paramaribo
11.5 C
Amsterdam
4.5
(2)

“75 procent van de bevolking moet tegen eind 2021 gevaccineerd zijn”

lees ook ...

Unicef ondersteunt ministerie NH bij WASH-projecten in het b...

Het Kinderfonds van de Verenigde Naties (Unicef) zal het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) bijstaan bij de uitvoering van water-, sanitatie- en hygiëne (WASH)-projecten in het binnenland. Di...

President Chan Santokhi wil tegen eind van het jaar 75 procent van de bevolking gevaccineerd hebben tegen COVID-19. President Santokhi gaf aan hoe belangrijk het is om je te laten vaccineren. “We hebben nog steeds code paars en de ziekenhuizen staan op code zwart” gaf de president aan.

Zeven procent van de samenleving is volledig gevaccineerd en 30 procent heeft reeds een eerste prikje gehad. Volgens de president is dit percentage nog te laag. Drie ministers zijn naar Nederland vertrokken om te onderhandelen voor meer vaccins. Daarnaast heeft de president zaterdagavond een samenwerkingsovereenkomst getekend met de Caricom-staatshoofden om vaccins te krijgen uit Amerika.

De president verzekerde eenieder dat de vaccins die naar Suriname komen zijn goedgekeurd door de WHO op basis van internationale procedures en protocollen. Tenslotte complimenteerde hij de organisatie en het bestuur van de VHP voor het vlotte verloop van de vaccinatiecampagne. Hij sprak ook de wens uit om als land heel snel terug te gaan naar code oranje.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname“75 procent van de bevolking moet tegen eind 2021 gevaccineerd zijn”