zondag 23 januari 2022
24.4 C
Paramaribo
6.2 C
Amsterdam
5
(1)

Ministerie Financiën geeft toelichting op Srefidensi envelope

lees ook ...

Crisis geestelijke gezondheidszorg in Suriname moet voorkome...

Het vertrek van specialistische verpleegkundigen en andere gezondheidswerkers naar het buitenland heeft dringende aandacht nodig. Als de autoriteiten niet met duurzame oplossingen komen om dit vraagst...

Het ministerie van Financiën en Planning is ingegaan op vragen uit de gemeenschap betreffende de Srefidensi en Owru Yari enveloppen, anders gezegd: de bonus. Men wil vooral weten wanneer de uitbetaling plaatsvindt en hoe die plaats zal vinden. Het ministerie laat weten dat er per bank of aan kas wordt uitbetaald, afhangend van wat er op het registratieformulier ingevuld is.

Personen die aan de voorwaarden voor deze registratie voldeden mochten zich daarvoor online opgeven. Op het registratieformulier stond alles wat men zou willen weten over de  bonus, behalve de datum waarop er uitbetaald wordt. Het streven is naar zeggen van de minister om midden januari een ieder die voor het geld in aanmerking komt, uit betaald te hebben. De registratie werd op 11 december middernacht afgesloten.

Het is gebleken dat personen die automatisch al in aanmerking komen voor de bonus het formulier toch hebben ingevuld.  Het proces van screening voor dubbele en onvolledige registraties is gaande.  Personen van wie persoons gegevens ontbreken, ontvangen een sms of mail om aanvullende gegevens op te sturen. Dit  vertraagd de uitbetaling. De betaling kan pas plaatsvinden na de controle van gegevens.

Het ministerie van Financiën en Planning laat ten overvloede weten dat de gelden voor de Srefidensi en Owru Yari enveloppen reeds zijn gereserveerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterie Financiën geeft toelichting op Srefidensi envelope