zondag 7 augustus 2022
34 C
Paramaribo
19.6 C
Amsterdam
5
(2)

Firstlady opent museum te Bakkie, Commewijne

lees ook ...

Verscherpte actie van de bond van Stichting Volkshuisvesting...

De bond van Stichting Volkshuisvesting onderleiding van Michael Sallons, is al bijkans 2 weken in een sitdown actie. Zij hebben sedert april een wensen pakket ingediend voor het onderhandelen over sec...

First lady Mellisa Santokhi-Seenacherry verrichtte op 29 november 2020 de opening van het Museum Bakkie te plantage Bakkie in het district Commewijne. De presidentsvrouw was ingenomen met het feit dat veel van de geschiedenis van Commewijne maar ook van nog Suriname in het algemeen terug te vinden is. De Presidentsvrouw deed behalve Bakkie ook de plantages Johanna Margaretha en Fredriksdorp aan waar zij werd rondgeleid. 

Ze merkt op dat veel van de geschiedenis lange tijd onbelicht is gebleven. Het unieke volgens haar is dat veel van de artefacten teruggevonden zijn door het doorgraven van de Warapakreek. Een van de meest opvallende vondsten is de romp van een Amerikaans vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog.

Ze meent dat er voor archeologische doeleinden heel wat te vinden is in het museum op Bakkie. Volgens haar kan hiermee de geschiedenis belicht en zaken aan elkaar gelinkt worden. De first lady kreeg op Bakkie een rondleiding gvan Sebastian “Bas” Spek, die samen met zijn vrouw Marsha Mormon eigenaar is van het museum.

Bas Spek vertelt dat er oude flessen waren gevonden bij het graven in de Warapakreek, waarmee zij een collectie begonnen op te bouwen. Met het museum probeert hij de educatie en het toerisme te versterken. In het gebied wordt er verdient aan toerisme. Bas Spek is al 13 jaar bezig en heeft nog meer plannen voor Bakkie en Commewijne.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

9 REACTIES

9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFirstlady opent museum te Bakkie, Commewijne