vrijdag 2 december 2022
25 C
Paramaribo
2.8 C
Amsterdam
4.3
(3)

President Santokhi positief over 45 jaar onafhankelijkheid

lees ook ...

Protest tegen defilé van 25 november

Tijdens de Srefidensi-viering hebben groepen besloten te protesteren. Een Inheemse groep, Vakbondsleider Michael Sallons en Curtis Hofwijks hebben van zich laten horen in de nabijheid van de optochten...

Vandaag 25 november, op de 45ste onafhankelijkheidsdag van de Republiek Suriname, zei President Chandrikapersad Santokhi tijdens de de Bijzondere Openbare Vergadering van de Nationale Assemblee: “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat met vallen en opstaan overeind is gebleven. Een land dat zijn eigenwaarde heeft gevonden, een land dat zijn eigen plek heeft verworven in de rij der naties. Met vallen en opstaan, jazeker, met vele crises. Maar we staan er als land”. 

De president vond dat de Internationale reacties van mei 2020 hebben laten zien dat Suriname weer gewaardeerd wordt. “Ja, het kon beter de afgelopen 45 jaar. Zeker zijn er fouten gemaakt en ja, in sommige opzichten hebben onze leiders gefaald. Maar vandaag sta ik hier om te zeggen dat we al die ervaringen kennelijk nodig hadden om tot inzicht te komen. Die ervaringen hadden we nodig om volwassen te worden. Die ervaringen hebben ons rijker gemaakt, ze hebben ons wijzer gemaakt”, aldus het staatshoofd.

De huidige regering kiest voor de start van een nieuw tijdperk. Een tijdperk, dat gekenmerkt zal worden door goed bestuur én een modernisering van de Surinaamse samenleving. Een tijdperk waar het volk getraind en voorbereid zal worden voor de nieuwste inzichten, nieuwe technologieën als het gaat om het moderniseren van ons onderwijs, gezondheidszorg, toerisme, handel en landbouw en veeteelt. De president is ervan overtuigd dat het beter zal gaan met Suriname. Dit, ondanks de politieke spelletjes en tegenwerkingen ziet het Staatshoofd ondanks dit alles licht in de tunnel.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

18 REACTIES

18 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi positief over 45 jaar onafhankelijkheid