Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

720 kilo drugs gevonden in container

Geplaatst

op

Grote Partij Drugs Aangetroffen In Container Op Haven Suriname

Op de Jules Sedney Haven werd door de douane-recherche vandaag acht tassen met drugs gevonden in een container. Het gaat in totaal om 720 kilogram Jammi. De narcoticabrigade onderzoekt de zaak.

Eerder deze maand werd er in Frankrijk ook al 1357 kilogram cocaine gevonden bovenop zakken rijst uit Suriname die naar België vervoerd moesten worden en in maart van dit jaar werden er zelf enkele kilo’s drugs gevonden in de keukenruimte van een vliegtuig. Dit alles is voor Suriname erg negatief en zal aangepakt moeten worden. culturu.com

4 Reacties
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lunes Armand
donderdag 20 augustus 2020 01:26

Worden containers onder of zonder toezicht van douane geladen? Indien niet onder toezicht, worden alle containers gestript op de haven? De foto zegt mij dat deze random worden gecontroleerd, Anders waren de tassen helemaal achterin gestopt. Controle in dit land schijnt op alle fronten soep met balletjes te zijn. Dat op zo’n manier dit wordt gedurfd, spreekt boekdelen!!

Dit zegt mij dat er gerekend is op stromannen die ervoor hadden moeten zorgen dat de container niet gecontroleerd zou worden. But……it didn’t workout as promise!!

Hopelijk komt er geen blinde muur aan te pas.

Hunvrey
donderdag 20 augustus 2020 04:59

Begin bij de douane die met zn normale salaris geen dure autos of villas kunnen kopen. Zul je zien dat een heleboel ontslag zullen nemen. Een ieder weet dat toch?

Troy
donderdag 20 augustus 2020 07:36

De grootste criminelen zitten bij de douane grenspolitie en ga zo naar door. De goede niet aangesproken. Waar men werkt eet men. Doe je niet mee dan past jij niet in he uniform op sommige posten. En ja het is eenmaal zo. Wie betaald wie bepaald. Geef die man een zak geld een mooie envelop met wat USD dan zal het snel geregeld worden dat de container niet aangeraakt word .die is dan onschijnbaar. Die heeft een vrijbrief. Is voor betaald. Daarom krijgen die landen als Suriname 100 procent controle. Alles en iedereen uit Suriname word bij aankomst in het… Lees verder »

Percy
donderdag 20 augustus 2020 07:47

.Ha ha, zijn er nog steeds mensen die dit niet wisten ?
Suriname staat al jaren in de top tien van doorvoer drugs.
Onze ex president en zijn zoon doen in drugs, alleen ons simpele volkje
heeft het allemaal niet in de gaten.Advertentie

Suriname

Archieven professor Ooft nu bij Nationaal Archief Suriname

Geplaatst

op

Nas Directeur Rita Tjien Fooh Bekijkt De Docmenten Van Professor Coen Ooft.

Op de 100ste geboorte dag van prof. mr. Coen Ooft, werd aan het Nationaal Archief Suriname (NAS) enkele archiefstukken die hij na zijn overlijden heeft achtergelaten, overhandigd. Deze overhandiging vond op 21 oktober  plaats, door een van zijn 8 kinderen, Frank Ooft. De overhandiging werd ook in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid van Suriname gedaan. Professor Ooft is ook voorzitter en lid van de Staten van Suriname, thans De Nationale Assemblee, geweest.

Hij heeft volgens directeur NAS, Rita Tjien Fooh, een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Surinaamse natie. Daarom wordt het gebaar van zoon Frank bijzonder op prijs gesteld. Verder gaf zij aan dat het een belangrijke nalatenschap is en daarom gedeeld moet worden met de totale Surinaamse bevolking. Zij roept hierbij het publiek, in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid, op om onderzoek te doen naar wat onze verworvenheden zijn vanaf de onafhankelijkheid. Het overdrachtsdocument wordt op een ander moment getekend.

In 1963 werd Ooft minister van Economische Zaken in het kabinet onder leiding van Johan Pengel. Tijdens het eerste kabinet- Arron, 1973-1977, werd hij wederom minister, maar toen van Binnenlandse Zaken. Hij heeft boekwerken geschreven, waaronder constitutioneel recht van Suriname en kort begrip van de Staatsinrichting van Suriname. Zijn afstudeerscriptie als drs. was ‘Contouren van het constitutioneel recht van Suriname’.

Ooft heeft gewerkt als hoogleraar staats- en administratief recht aan de Anton de Kom Universiteit en was medeopsteller van de Surinaamse grondwet van 1987, welke bij referendum werd aangenomen. Na de Tweede Wereldoorlog heeft Ooft voor het dagblad ‘Het nieuws’, beschouwingen geschreven. Professor Ooft is ook medeoprichter geweest van Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV).

Merkwaardig is dat Ooft zich ook bezighield met grensbepalingen. Een van de overhandigde documenten gaat ook over de grensgebieden. Zoon Frank hoopt dat deze documenten kunnen helpen bij het bouwen van de bruggen over de Corantijn- en Marowijne rivier. Er zijn ongeveer 15 boeken geschreven over Staatsinrichting door Professor Ooft. Ooft stierf op 85-jarige leeftijd.

Culturu.com

Lees verder

Misdaad

Verdachte van moord aangehouden

Geplaatst

op

20201023 182424

De Recherche van Regio Midden, het Regio Bijstand Team Midden(RBTM) en de Criminelen Inlichtingen Unit (CIU) van de politie hebben de handen in elkaar geslaagden en hebben op vrijdag 23 oktober de 58-jarige van moord verdachte Marius H. opgespoord en aangehouden.

Marius H. wordt ervan verdachte zijn 31-jarige levenspartner Sarina Uhlenbeek van het leven te hebben beroofd op vrijdag 14 augustus van dit jaar. Deze voortvluchtige verdachte is aangehouden in een bosschage achter zijn woonadres in de Santopolderweg . Marius H. heeft toegegeven dat hij Sarina Uhlenbeek om het leven heeft gebracht. Hij zal waarschijnlijk door de politie in verzekering worden gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen