woensdag 29 juni 2022
28 C
Paramaribo
22.9 C
Amsterdam
5
(2)

72-jarige als 25.000ste persoon in Suriname gevaccineerd

lees ook ...

MDS stelt samenleving gerust: Geen paniek over weersomstandi...

De Meteorologische Dienst Suriname (MDS) stelt de samenleving gerust over de weersomstandigheden. “Er is helemaal geen reden tot paniek,” geeft het waarnemend hoofd van de MDS, Radjkoemar Nanda, aan. ...

De 72-jarige Grace Tjon A San–Ooft heeft gistermiddag de 25.000ste vaccinatie toegediend gekregen. Tjon A San valt onder de prioriteitsgroep van 60-plussers die nu aan de beurt is om gevaccineerd te worden. Directeur Rakesh Sukul overhandigde de seniorenburger een bos bloemen en een Libi Langa T-shirt. Volgens de directeur is Tjon A San een voorbeeld voor heel veel andere senioren burgers die de noodzaak van vaccineren inziet.

Suriname is nu al ruim een maand bezig met vaccineren. Minister Amar Ramadhin heeft aangegeven, dat na de start op 23 februari het doel is om het aantal vaccinaties op te voeren naar 10.000 per week.

De volgende prioriteitsgroepen zijn nu aan de beurt:
• Alle 60-plussers (thuiswonend en in bejaarden- en verzorgingstehuizen)
• Alle 40-plussers met onderliggende aandoeningen zoals nierziekten (dialysepatiënten), diabetes mellitus (suikerziekte), overgewicht, sikkelcelziekte en hoge bloeddruk.
• Alle zorgmedewerkers.

Het ministerie is heel tevreden over het vaccinatie proces tot nu toe. Zij vaart wat het gebruik van het AstraZeneca vaccin betreft volledig op de aanbevelingen van gezaghebbende onderzoeks- en gezondheidsinstituten zoals de World Health Organization (WHO) en de European Medicines Agency (EMA). Daarnaast wordt het ministerie geadviseerd door de Technische Advies Commissie (TAC).

Om de vaccinatie zo vlot mogelijk te laten verlopen is het belangrijk dat een ieder die gevaccineerd wil worden zich eerst registreert op de website www.laatjevaccineren.sr.
Als de online registratie niet lukt kan er gebeld worden naar het gratis nummer 178.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname72-jarige als 25.000ste persoon in Suriname gevaccineerd