woensdag 8 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-1.3 C
Amsterdam
0
(0)

68 procent personeel parlement volledig gevaccineerd

lees ook ...

Tehuizen krijgen groentenplantjes van ministerie LVV

Directoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij heeft vandaag landbouwproducten gedoneerd aan Stichting Kibri Mi en Bejaardentehuis Majella te Kwatta. De donatie bestond uit...

Ongeveer 68 procent van het personeel binnen de griffie van De Nationale Assemblee (DNA), is volledig gevaccineerd. Vijf procent van de medewerkers moet nog de tweede prik halen. Wanneer de personeelsleden de tweede prik halen, zal het percentage oplopen naar 73 procent. “Ik ben verrast dat we aan zo’n hoge kant liggen. Wat nu moet gebeuren is dat wij verder werken om die 100 procent te halen,” stelt parlementsvoorzitter Marinus Bee.

Om het doel te bereiken zal een beroep worden gedaan op vicevoorzitter Dew Sharman, die ook arts is, om individuele gesprekken te voeren met het deel van het personeel dat nog niet gevaccineerd is. “Voor de leiding van het parlement is het belangrijk te weten waarom onze medewerkers nog niet zijn gevaccineerd,” zegt Bee.

Op basis van de aangegeven redenen zal beleid worden gemaakt om deze groep over de streep te trekken. De leiding gaat vooralsnog blijven mobiliseren. “Wij gaan onze medewerkers laten begrijpen dat vaccineren voor ons voorlopig de oplossing is,” stelt de parlementsvoorzitter.

Op 22 februari is in Suriname een aanvang gemaakt met het vaccineren van de eerste zorgmedewerkers. Er werd toen geprikt met het AstraZeneca-vaccin. Intussen raken de vaccins in Suriname op. Zo is het AstraZeneca-vaccin niet meer te verkrijgen. De laatste dosis van Moderna is de afgelopen week toegediend en in januari worden de laatste Pfizer-vaccins toegediend.

Twee weken terug is de hele partij AstraZeneca vervallen verklaard en vernietigd. 174.307 personen in Suriname zijn gevaccineerd met het AstraZeneca-vaccin. Daarnaast hebben 30.160 personen zich laten vaccineren met Pfizer; 2659 personen met Moderna en 16.100 met Sinopharm.

Op de laatstgehouden Covid-persconferentie is bekendgemaakt dat er nog 900 doses aan Moderna-vaccins over zijn en van Pfizer 20.000. Suriname heeft een bestelling geplaatst voor Pfizer. In januari zal er alleen Sinopharm zijn en waarschijnlijk ook vaccins van het merk Pfizer.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname68 procent personeel parlement volledig gevaccineerd