zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
5
(4)

6700 ongehoorzame ambtenaren zullen worden afgevoerd

lees ook ...

President Santokhi zet zich in voor uitbreiding van sportfac...

President Chandrikapersad Santokhi heeft de noodzaak benadrukt om gebieden in het land te voorzien van voldoende sportfaciliteiten, en heeft daarom op dinsdag 21 mei 2024 de sportcommissie bijeengeroe...

Tijdens een regeringspersconferentie heeft minister van Financiën & Planning Stanley Raghoebarsing aangekondigd dat de bijkans 6.700 ambtenaren die zich niet hebben geregistreerd tijdens de Verplichte Landsdienarenregistratie (VLR) uit het systeem zullen worden verwijderd. De minister deelde mee dat deze personen herhaaldelijk de kans hebben gehad om zich te laten registreren, maar hier geen gebruik van hebben gemaakt.

“Daar hoef je geen medelijden mee te hebben,” verklaarde de bewindsman resoluut, verwijzend naar de drie keer dat de niet-geregistreerde ambtenaren de mogelijkheid hebben gehad om zich te registreren. “Je geeft mensen alle kans om dat te doen,” voegde hij eraan toe. “Echter, ze hebben nagelaten zich te registreren. Dat zijn geen mensen waar je tje potie mee hoeft te hebben, voer ze af,” beklemtoonde Raghoebarsing.

De minister benadrukte dat het geld dat wordt bespaard door het verwijderen van deze ambtenaren uit het systeem goed kan worden gebruikt, bijvoorbeeld voor betalingen. Hij merkte op dat ook het Internationaal Monetair Fonds (IMF) uitkijkt naar de verrichtingen op het gebied van het saneren van het overheidsapparaat, waar dit besluit een onderdeel van is.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname6700 ongehoorzame ambtenaren zullen worden afgevoerd