Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Nieuwe Surinaamse Vicepresident spreekt personeel van zijn kabinet toe

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 07 19 At 17.29.52

Ten einde dit land te brengen naar echte welvaart en welzijn, is het volgens de Vice-President noodzakelijk dat het personeel op z’n minst met dezelfde ijver en toewijding voort zal gaan met het uitoefenen van hun taken. Verder gaf hij aan ervan uit te gaan dat het personeel, bereidt is zich te identificeren met de ambitie van de nieuwe regering.

Brunswijk heeft officieel overgenomen van zijn voorganger Ashwin Adhin, op donderdag 16 juli. Op vrijdag werd de nieuwe VP eerst ontvangen door directeur Tania Muskiet en onderdirecteur Marcia Sarijoen. Door de rest van het personeel werd VP Brunswijk warm onthaald.

Brunswijk drukte het personeel op het hart, zich niet te laten leiden door geruchten, over horen zeggen. Hij zei altijd open kaart te zullen spelen met het personeel.

“Wij zijn hier met ons werk niet begonnen om te kijken wie voor of tegenstander is van onze nieuwe regering. Onze eerste vraag is niet wie nu naar huis gestuurd moet worden en wie niet. Wij zijn slechts geïnteresseerd in wat u voor dit land wil en kunt doen, en of u daarbij bereid bent dat te doen,”

Ten slotte vroeg hij de werknemers hem te helpen zodat hij in deze zware missie zal slagen.

Culturu.com—-Ferdinand Louis

6 Reacties
6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ingrid
zondag 19 juli 2020 21:14

Ik hoop op het allerbeste, laten de president en vice president zich laten omringen met bevlogen en eerlijke mensen en dat er rust in de harten en hoofden van de bevolking komt🙏🙏💕

Michiel
zondag 19 juli 2020 23:16

Heel veel succes Bouterse en ex vp bedankt ze hebben hun best gedaan in moeilijke tijden en hoop dat het geluk on een beetje mee zit

Eetje
maandag 20 juli 2020 10:57

Als iedereen eerlijk en oprecht werk en ze schouders er onder zet kan het allemaal nog goed komen .en niet op andere wachten .Gods wil

Madretsma Rudy
maandag 20 juli 2020 11:11

Ga eerst je school maar eens afmaken

Kanthai
vrijdag 24 juli 2020 12:46

Tja, tot nu toe alleen woorden, nu nog daden.

Kanthai
vrijdag 24 juli 2020 12:46

Zou het ook erg fijn vinden als Bouterse die 100 miljoen terug zou gevenAdvertentie

Suriname

Nieuw regeer team doet schrikbarende onthullingen in het Surinaams parlement

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 07 At 11.42.06 (1)

Ergens onder aan de lange lijst van onregelmatigheden, misstanden en wandaden, geconstateerd door het nieuw regeer team, is een voorlopige calculatie van de schuldenlast opgenomen. Het gaat om enorme bedragen in vreemde valuta alsook Surinaamse dollars.

Het leeuwendeel van de voor een klein land abnormaal hoge bedragen, is de besteding niet te achterhalen, of het nut ervan niet duidelijk en misschien zelf niet aanwezig.

De Assemblee-vergadering van gisteren, donderdag 06 augustus, heeft voor veel beroering gezorgd en zal grote delen van het volk nog heel lang bijblijven.

Nadat de President en de Vice-President aan het volk, hun onthullingen gedaan hadden kwamen de ministers aan het woord. Een en al een opsomming van zaken welke blijk geven van niets anders dan wanbeleid. Opvallend dat elke spreker tijdens zijn of haar beurt het heeft gehad over ongegronde bevorderingen, de last minute indiensttredingen al dan niet op basis van wurgcontracten. Ook is door een ieder aangehaald de vele betalings-achterstanden, waarbij ongewoon en abnormaal hoge bedragen genoemd zijn. Zelfs voor wat betreft de achterstand in betaling voor nutsvoorzieningen, werden schokkende bedragen opgesomd. Daarnaast zijn gigantische bedragen voor huur van panden genoemd met ook nog hoog opgelopen achterstanden.
Vandaag zal ongetwijfeld hetgeen uit de doeken gedaan is tijdens deze DNA-vergadering, op vele plaatsen onderwerp van gesprek zijn.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Ex-minister Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld door DNA

Geplaatst

op

Minister Hoefdraad Suriname

De Nationale Assemblee (DNA) heeft in de late avond van donderdag 6 augustus 2020 omstreeks 00.06 uur, in een Openbare vergadering de ex- minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld. Een hernieuwde vordering hiertoe is eerder door de procureur- generaal ingediend.

In totaal hebben 28 DNA-leden voor gestemd. In de wet is opgenomen dat voor de vervolging van politieke ambtsdragers en gewezen politieke ambtsdragers zijn ingevolge de Grondwet van de Republiek Suriname en de Wet speciale voorzieningen getroffen. Deze speciale grondwettelijke voorzieningen hebben geen betrekking op alle door de politieke ambtsdragers of gewezen politieke ambtsdragers gepleegde misdrijven, maar zijn beperkt tot slechts die misdrijven welke zijn gepleegd in de betrekking van politieke ambtsdragers. Misdrijven waarbij misbruik is gemaakt van het betreffende ambt of de positie.

Volgens artikel 140 van de Grondwet worden politieke ambtsdragers, die in die betrekking misdrijven hebben gepleegd, door de Procureur-generaal vervolgd bij het Hof van Justitie. Verder staat in de wet dat politieke ambtsdragers door de Procureur- generaal bij het Hof van Justitie kunnen worden vervolgd slechts nadat deze door De Nationale Assemblee in staat van beschuldiging zijn gesteld overeenkomstig de wet.- Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen