dinsdag 23 april 2024
27 C
Paramaribo
3.6 C
Amsterdam
0
(0)

54 vreemdelingen genaturaliseerd

lees ook ...

Verdachten Pikin-Saron niet in vrijheid gesteld

 Kantonrechter Duncan Nanhoe heeft het verzoek van de advocaten Murwin Dubois en John Ferdinand tot invrijheidsstelling van hun cliënten in de strafzaak-Pikin Saron afgewezen. Hij vindt dat andere get...

De Nationale Assemblée (DNA) heeft in de openbare vergadering van dinsdag 06 december 2022 de ontwerpwet houdende verlening van de Surinaamse Nationaliteit door naturalisatie aan 54 personen met algemene 38 stemmen goedgekeurd. 

Het gaat om Braithwaite Susan Marie gescheiden van Gordijk Malcom James en 53 anderen. De aanvragers voldoen aan alle gestelde eisen en hebben affiniteit met de samenleving. Hierdoor kunnen zij een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Suriname.

Verder is uit het onderzoek gebleken dat deze personen geen gevaar vormen voor de nationale veiligheid en openbare orde van het land. Na goedkeuring van de wet heeft vicevoorzitter, drs. Dew Sharman, de genaturaliseerden, de nieuwe burgers van Suriname, gefeliciteerd met hun nieuwe status.

De commissie van rapporteurs die belast is geweest met het onderzoek en voorbereiding tot de behandeling van deze wet behoren de leden: Harriët Ramdien (Voorzitter), drs. Soewarto Moestadja, Evert Karto, mr. Ebu Jones LL.B, Chuanrui Wang LL.B, Joan Wielzen en Reshma Mangre MSc.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname54 vreemdelingen genaturaliseerd