dinsdag 25 juni 2024
24.6 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

51 imkers ontvangen certificaat na succesvolle afronding HACCP-training

lees ook ...

Regering versterkt internationale relaties en herwint vertro...

In de afgelopen vier jaar heeft de regering, naast het aanpakken van de crisissituatie in het land, haar focus gelegd op het versterken van internationale relaties en het herwinnen van vertrouwen door...

Op dinsdag 23 mei 2023 ontvingen 51 imkers uit de districten Coronie, Saramacca, Wanica, Paramaribo, Para en Commewijne een certificaat voor het succesvol afronden van de Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) training, verzorgd door Peter van Oostveen. Deze training werd aangeboden door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en vond plaats in drie groepen, mede gefinancierd door het Suriname Agriculture Market Access Project (SAMAP).

Het hoofddoel van de training was om te voldoen aan internationale normen en toegang te verkrijgen tot de markt. Van de 70 geregistreerde imkers in het hele land namen 51 imkers deel aan de training, waarvan zeven vrouwen. Farah Anoep Debie, het afdelingshoofd van Bijenteelt, benadrukte het belang van deze trainingen en de rol die ze spelen in het waarborgen van voedselzekerheid en veiligheid.

LVV-minister Parmanand Sewdien moedigde de imkers uit de genoemde districten aan om zich te verenigen in een coöperatie, waardoor er meer organisatiestructuur ontstaat en ze een direct aanspreekpunt hebben voor de wereldmarkt die de honingindustrie biedt. Erick Zeballos, Chief Technical Advisor bij SAMAP, bevestigde dat dergelijke trainingen altijd zullen worden ondersteund ter bevordering van de agrarische sector en de waarborging van voedselzekerheid en veiligheid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname51 imkers ontvangen certificaat na succesvolle afronding HACCP-training