Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

500 behoeftige schoolkinderen krijgen schoolpakket van Surinaamse assembleevoorzitter

Geplaatst

op

Overhandiging Schoolpakket Aan Een Geslaagde.

Vijfhonderd scholieren worden in verband met de opening van het schooljaar in oktober blij gemaakt met een schoolpakket. De voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Marinus Bee, is een schoolpakkettenproject begonnen. Het startsein voor de distributie van deze pakketten is op 14 september gegeven in zijn geboortedistrict Marowijne. Dit project is bedoeld om behoeftige scholieren te ondersteunen.

In aanwezigheid van enkele studenten heeft de parlementsvoorzitter de symbolische overdracht gedaan van enkele schoolpakketten. Als extra motivatie hebben de bestgeslaagden van de A- en B-richting van Mulo Albina SRD 1.000 erbij gekregen.

Bee heeft tijdens zijn toespraak aangegeven, dat vanwege de COVID-19-situatie in Suriname het eerder niet gelukt is om de schoolpakketten te verstrekken. Aangezien dit eerder is beloofd, is alle moeite gedaan om de overhandiging nog vóór aanvang van het nieuwe schooljaar te doen.

Volgens de parlementsvoorzitter zal er altijd ondersteuning worden gegeven waar die nodig is. Om in aanmerking te komen voor zo’n pakket heeft vooraf een registratie plaatsgevonden. Ook kinderen uit de dorpen  Papatam, Akoloi Kondre en Bamboesoe hebben een schoolpakket gekregen.

Deze week nog zullen schoolkinderen uit de wijken Texas, Charlesburg, Van Dijk en Wintiwai een schoolpakket ontvangen. De nood is volgens de parlementsvoorzitter in deze gebieden heel hoog. “Zonder enige problemen moeten de leerlingen in oktober weer de school kunnen bezoeken. Dit is de gedachte hierachter,” zegt de assembleevoorzitter.

Het idee voor het schoolpakkettenproject heeft Bee gedeeld met vrienden, die op hun beurt een donatie hebben gedaan. Een deel van de pakketten is uiteindelijk uit eigen middelen aangeschaft. Hij is er blij om, dat er op zo’n manier een bijdrage geleverd kan worden aan de ontwikkeling van schoolgaande kinderen in Suriname.

Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Inge
woensdag 16 september 2020 10:44

Wat ‘n prachtig initiatief.

twatwa
donderdag 17 september 2020 12:27

Ja wat een prachtig initiatief.
Uit eigen zak en die van vrienden gedoneerd? Respect hoor mensen.
Wil niet ondankbaar overkomen maar
hopelijk wordt dit vaker herhaald.
Zo’n schoolpakket helpt bv bij de overgang naar de volgende klas.
Maar daarna zijn er misschien nog twee tot drie klassen te doen.
Als de kinderen die dit jaar zijn geholpen en het volgend jaar en de jaren daarna nog steeds in dezelfde slechte leefomstandigheden verkeren.
Dan zijn de door Marinus Bee en zijn vrienden gegeven hulpmiddelen ook in de komende schooljaren erg welkom.Advertentie

Suriname

Vliegverkeer Suriname-Nederland wordt genormaliseerd

Geplaatst

op

President Santokhi In Dna. Foto Gov Tv

Het vliegverkeer tussen Suriname en Nederland wordt genormaliseerd. Althans dit is het streven van de regering. “De vluchten krijgen in stede van repatriatie een commercieel karakter. Betrokkenen kunnen hun tickets rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappijen aanschaffen. Het overleggen van een negatieve COVID-19-test vóór het instappen en tien dagen quarantaine – in een door de overheid aan te wijzen faciliteit en op eigen kosten – zijn verplicht.” Dit zei president Chan Santokhi gisteren in zijn COVID-19-statement.

Het staatshoofd zegt verder dat de vluchten steeds een beperkte capaciteit zullen hebben. “Verder zullen naast de Surinaamse regels ook de ICAO/IATA-regels in acht moeten worden genomen door de luchtvaartmaatschappij.” Ook de vluchten van en naar het binnenland worden hervat, onder naleving van de protocollen en na doorlichting van Zorg en Hoop door eventueel CASAS, zei het staatshoofd.

“Als er sprake is van een lokale uitbraak in de districten zal er in samenspraak met de districtscommissarissen worden besloten om eventueel het luchtruim te sluiten. De aanstaande openstelling van het luchtruim voor het binnenland is mede in het kader van de bestrijding van mogelijk armoede. De hotspots waar eventuele toenames van besmettingen komen zullen duidelijker worden gecommuniceerd, zodat mensen ontmoedigd worden.”

Iedere week zal de regering evalueren om na te gaan in hoeverre de genomen maatregelen effectief zijn, en of aanpassing van de maatregelen in de zin van verscherping van de maatregelen noodzakelijk is of dat juist een verlichting van de maatregelen mogelijk is.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Radio SRS slachtoffer van roofoverval

Geplaatst

op

463d7a80c4e3e821133932baa66cf5c1

Gisterochtend vroeg tegen 03.30 werd de Stichting Radio Omroep Suriname (SRS) binnengedrongen door gewapende criminelen nadat zij de bewaker hadden overvallen.

De criminelen maakten een brandkast buit met daarin een geldsbedrag. Er moet nog geïnventariseerd worden wat er nog meer is gestolen.

De bewaker liep bij de beroving  geen letsels op. Het is nog  niet bekend of de overval werd gepleegd door één of meerdere criminelen en of er al verdachten in beeld zijn  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen