donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
12 C
Amsterdam
5
(1)

50 procent Surinamers gedeeltelijk gevaccineerd

lees ook ...

Regering komt tegemoet aan voedselbehoefte van Trio-gemeensc...

De regering gaat zich richten op de voedselbehoefte van de Trio-gemeenschap. Dit is afgesproken tijdens een vergadering op maandag 20 maart op het Kabinet van de President, waar president Chandrikaper...

In Suriname is 51,24 procent van de Surinamers gedeeltelijk gevaccineerd en 40,57 procent volledig ingeënt. Dit zei Soenita Nannan Panday-Gopisingh tijdens een donderdagavond belegde Covid-19-persconferentie. “We gaan gestadig door. Elke dag zijn er plekken waar mensen terechtkunnen om te vaccineren, met name de twee grote vaccinatiesites POC en het Zorghotel.” 

Momenteel zijn er landelijk 247.146 personen in Suriname met minimaal een prikje. De deskundige wees erop dat van alle ziekenhuisopnames tot nu toe, de groep niet-gevaccineerden nog steeds het hoogste percentage is en wel 66,4 procent.

Onder de overledenen is het aantal niet-gevaccineerden ook nog steeds het hoogst, dan de volledig, niet-volledig en de onbekenden. Zij zegt dat dit een trend is die zich continu voortzet. Verder gaf Nannan Panday-Gopisingh aan dat onder alle ziekenhuisopnames en overledenen, het de vrouwen zijn die het meest worden opgenomen en iets meer mannen sterven aan de gevolgen van Covid-19.

De meeste opnames en overlijdens vinden in Paramaribo plaats, gevolgd door het district Wanica. De voorzitter bedankte namens de gehele organisatie eenieder die zich continu bezighoudt met informatie, zich laat voorlichten en een bewuste keus maakt om te vaccineren.

“We blijven bezig, we blijven ons inzetten. We willen u daarvoor natuurlijk heel hartelijk bedanken omdat we een gezamenlijk doel nastreven, namelijk met z’n allen veilig wonen, veilig werken en veilig leven,” zei de arts.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname50 procent Surinamers gedeeltelijk gevaccineerd