maandag 20 maart 2023
27.1 C
Paramaribo
8.7 C
Amsterdam
0
(0)

4de evaluatieronde op weg naar MER

lees ook ...

Israël toont belangstelling voor Surinaamse goud- en oliesec...

De niet-residerende ambassadeur van Suriname voor Israël, Stevanus Noordzee, heeft zijn geloofsbrieven aangeboden aan president Yitzhak Herzog van de staat Israël. Dit historisch moment vond plaats op...

Nadat Suriname de Nationale Risico Analyse(NRA) heeft uitgevoerd is ons land  nu in de 4e evaluatieronde (MER) van de Caribbean Financial Action Task Force (CFATF). Vanaf augustus 2019 tot medio 2020 is een NRA uitgevoerd voor Suriname.

Woensdag jonstleden is er een ontmoeting geweest tussen de Anti Money Laundering Commissie (National Anti-Money Laundering Committee – NAMLAC) en haar werkarmen, de NAMLAC en de PIU. Tijdens deze meeting is een lijst van actiepunten gepresenteerd waaraan invulling moet worden gegeven nog vóór de evaluatie.

De regering heeft op 20 oktober 2021 de publieke versie van het NRA-rapport goedgekeurd. Daaraan zal zij nog een voorwoord voegen waarin duidelijk wordt verwoord welke de inspanningen zijn geweest van de huidige regering per 16 juli 2020 tot heden en de beleidsmaatregelen welke zij nog zal nemen in dit kader. Ook zal de regering een addendum toevoegen aan het NRA-rapport, waarin de inspanningen van alle ministeries zijn opgenomen. Het betreft in deze inspanningen op departementaal niveau.

Op maandag 15 november 2021 om 13:00uur zal een persconferentie plaatsvinden waarbij de regering samen met haar werkarmen breedvoerig zal ingaan op de gepleegde inspanningen in het kader van het NRA-rapport op weg naar de MER.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname4de evaluatieronde op weg naar MER