zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

48ste ministeriele Raadsvergadering Caricom

lees ook ...

Margriet Apinsa opent eerste bijkantoor voor notariële afhan...

Meester Margriet Apinsa heeft onlangs haar eerste bijkantoor in de grensstad Albina, gelegen in het district Marowijne, in aanwezigheid van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. Met de introductie van ...

De CARICOM hield op vrijdag 14 januari jongstleden haar 48ste Ministeriële Raadsvergadering.  Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken (BIBIS) woonde de vergadering virtueel bij. Carla Barnett, Secretaris-Generaal (SG) van de CARICOM, gaf aan dat de activiteiten van het Secretariaat voor dit jaar, de prioriteiten moeten weergeven die gericht zijn op de wederopbouw van de economische en ecologische veerkracht van de gemeenschap.

Dit, voornamelijk vanwege de gevolgen van de crisis, veroorzaakt door de COVID-19-pandemie en de dreiging van klimaatsverandering. De SG zei verder dat het belang van deze Gemeenschapsraad voor de efficiënte werking van de CARICOM gemeenschap niet genoeg kon worden benadrukt. “Als het op één na hoogste orgaan van de gemeenschap met primaire verantwoordelijkheid voor strategische planning en coördinatie, is uw rol zelfs nog belangrijker nu de gemeenschap de sociale- en economische uitdagingen van deze pandemische tijden het hoofd biedt”, haalde Barnett aan.

Tijdens deze virtuele ontmoeting zijn er belangrijke zaken besproken die binnen de CARICOM van belang zijn, waaronder de herstructurering van het CARICOM Secretariaat en versterking van haar instituten gericht op het verhogen van efficiëntie naar de lidlanden toe. Ook de situatie in Haïti werd aangekaart. De situatie daar wordt nog als kritiek beschouwd mede omdat de veiligheidssituatie is verergerd en er sprake is van een sociaal-economische en humanitaire crisis.

Minister Ramdin stelde tijdens zijn toespraak inzake de kwestie Haïti, dat er meer actie vereist wordt van de CARICOM op internationaal niveau. “Het is de plicht van de Caribische Gemeenschap om betrokken te blijven met Haïti. Ook is het van belang om te trachten, samen met het lidland, te komen tot een gepaste oplossing voor deze kwestie. Daarnaast moet er meer gedaan worden vanuit de CARICOM zelf”, aldus de minister.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname48ste ministeriele Raadsvergadering Caricom