vrijdag 2 december 2022
24.7 C
Paramaribo
2.6 C
Amsterdam
0
(0)

48 jaar Caricom

lees ook ...

Houtsector nader bekeken

Op 3 en 4 december organiseert de presidentiële taskforce onder leiding van Pertap Bissumbhar een workshop ‘Ordening en transformatie houtsector’. Hiermee wordt het beleid van de houtsector nader beke...

De CARICOM zoals wij die kennen begon, toen op 4 juli 1973 het Verdrag van Chaguaramas werd getekend door enkele regeringsleiders van de Caraïbische Staten. Hiermee was de Caricom een feit. Jaarlijks herdenkt de regio op 4 juli CARICOM dag. Het is een dag van reflectie van hetgeen door gezamenlijke inspanningen van de regio is bereikt en een dag waarbij wij stilstaan welke weg wij nog samen tot gezamenlijke voorspoed wensen te gaan.

Van het jaar herdenken wij 48 jaar van regionale integratie. Het is verwachtbaar dat de diverse landen van de Caraibische Gemeenschap op hun wijze zullen stilstaan bij deze gedenkwaardige dag. De herdenking van deze dag wordt dit jaar getemperd vanwege realiteit van de ongekende COVID-19-pandemie. In deze tijd van het leveren van strijd tegen de effecten van de pandemie en andere uitdagingen waaronder klimaatverandering, is het goed te behoren tot een groep met gemeenschappelijke belangen.

Mede door de CARICOM is Suriname in staat geweest diverse middelen waaronder PPE en vaccines binnen te halen, waarbij ondersteuning is geboden door regionale instituten zoals CARPHA, CDEMA, IMPACS, ter ondersteuning en  bescherming van burgers in de lidlanden. En dit is wat de Caricom-vlag symboliseert: de eenheid als Caraïbische Gemeenschap.

Suriname zal per 1 juli 2022 het voorzitterschap van de CARICOM bekleden en vanuit het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) en andere belanghebbenden, zal er meer bekend worden gegeven aan de rol van en de mogelijkheden binnen deze regionale organisatie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname48 jaar Caricom