Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname, 45 jaar onafhankelijkheid

Geplaatst

op

Herdenking Van 45 Jaren 660x330

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft in verband met 45 jaren Staatkundige onafhankelijkheid van de Republiek Suriname het initiatief genomen deze mijlpaal te gedenken, door een aantal voormalige Ministers, Ambassadeurs en enkele deskundigen uit  internationale organisaties aan het woord te laten.

Deze diplomatieke documentaires zullen het buitenlands beleid van Suriname, de successen en de knelpunten van de afgelopen 45 jaren, naar voren brengen. Er zullen ook interviews gehouden worden met een tiental Ambassadeurs en deskundigen van Internationale Organisaties. Ook de President van de Republiek Suriname, Z.E. Chandrikapersad Santokhi en de Minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Drs. Albert R. Ramdin zijn geinterviewed. De  documentaires zullen tijdens de maand november via GOV.TV, DNA TV, en andere televisiestations in binnen- en buitenland, alsook op Youtube te zien zijn.

Op 4 november 2020 wordt de eerste aflevering van de serie documentaires uitgezonden, waarbij de minister van BIBIS,  Drs. Albert R. Ramdin de serie documentaires zal aanbieden aan het publiek. De President van Suriname, Z.E. Chandrikapersad Santokhi zal vervolgens op 25 november 2020 de gemeenschap toespreken in verband met  45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid van Suriname.  –  culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Milou
maandag 2 november 2020 17:00

45 jaar en geen moer opgeschoten. Onze ouders draaien in hun graf. Pengel aaron wat hebben ze ons achter gelaten. Lachman hield van creolen. Liever was hij president geweest.

Roepia
maandag 2 november 2020 22:07

45 jaar onafhankelijkheid, wat heeft dit su gebracht, enige dat erbij is gekomen zijn de miljonairs als ,famillie bouterse,abrahams,bouva etc etc etc.
En het gaat dezelfde kant op met deze regering met al die benoemingen van familie leden in de rvc,ministers en commissieleden. Su was al een lachertje in de regio en dat blijft zo ,ondanks de nieuwe regerering.denk je dat de marrons en hindustanen elkaar vertrouwden.

Laatst bewerkt op 21 dagen geleden door Roepia

Suriname

22- jarige Jongeman verdronken in kreek

Geplaatst

op

Kaarsje

De politie van Brownsweg kreeg gisteren omstreeks 18.40 uur de melding dat gouddelvers het ontzielde lichaam van een manspersoon hadden aangetroffen in een kreek in het dorp Waki Basoe. De politie begaf zich voor onderzoek naar de locatie waar het bleek te gaan om het lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie. De arts die was ingeschakeld, stelde de dood door verdrinking vast.

Volgens verklaring van de andere gouddelvers ging Marvin tussen 15.00 uur en 16.00 uur naar de kreek om zijn vaat af te wassen. Toen hij volgens zeggen van de overige gouddelvers te lang wegbleef, gingen zij op zoek naar Marvin. De collega’s zagen zijn keukengerei en een muts in het water drijven, maar Marvin was nergens te bespeuren. Zij stelden direct een zoekactie in en vonden kort daarna zijn levenloos lichaam in het water.

Het vermoeden bestaat dat Marvin tijdens de afwas is uitgegleden en in het water terecht kwam met het noodlottige gevolg. Het ontzielde lichaam van Marvin werd na afstemming met het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden.- culturu.com

Lees verder

Suriname

Link registratie voor Bonus ‘hosselaars’ nog niet bekend

Geplaatst

op

De Srefidensi-bonus van de landsdienaren is vandaag door de regering gestort. Ook de AOV’ers hebben de bonus vandaag ontvangen en hebben ook de verhoging van de AOV van SRD 525 naar SRD 750 gekregen. Ook de gepensioneerden krijgen de Srefidensi-bonus.

Werkgevers in de private sector mogen aan hun werknemers met een maandsalaris tot SRD 12.500, voor de maanden november en december 2020 een extra bedrag van maximaal SRD 300 als onderdeel van het samenhangend pakket van maatregelen belastingvrij uitkeren. De Srefidensi- en owru yari bonus geldt voor werknemers met een jaarlijkse bruto bezoldiging tot maximaal SRD 150.000.

Voor personen die in geen van bovengenoemde groepen vallen zou er een link worden gegeven op de Facebookpage van het ministerie van Financien en Planning om zich te registreren voor de bonus. Tot op heden 23 november is er geen link te bespeuren. De laatste bekendmaking op de FB page van het ministerie dateert van 19 november. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen