zondag 26 maart 2023
29.4 C
Paramaribo
8.5 C
Amsterdam
1
(1)

44ste openingsceremonie Caricom-regeringsleiders vergadering

lees ook ...

The FMF Foundation and President share a vision of strong fa...

The Father and Mother Figure Foundation (FMF) made a presentation to President Santokhi. The group, led by Henk Redmond, is committed to a future in which intergenerational relationships play a crucia...

President Chandrikapersad Santokhi woonde gisteravond virtueel, de openingsceremonie van de 44e reguliere Caricom- regeringsleiders-vergadering op de Bahama’s bij. Het staatshoofd kon vanwege de urgente issues in Suriname de conferentie niet persoonlijk bijwonen.

Dit jaar wordt de 50ste verjaardag van de CARICOM gevierd. President Santokhi gaf als uittredende voorzitter in zijn toespraak aan dat er in de afgelopen zes maanden gewerkt is op verschillende beleidsterreinen. Daarbij bracht president Santokhi ode aan de Founding Fathers: Forbes Burnham, Errol Barrow, Eric Williams en Michaël Manley.

Hij stelde verder dat, gebaseerd op de programma’s en gebruikmakend van de middelen van de regio, voldaan kan worden aan de behoeften van de regio. Ook kan er internationaal geconcurreerd worden. In de loop der jaren heeft de Caricom belangrijke stappen gezet om solide integratie in de regio tot stand te brengen. Hierop moet voortgeborduurd worden, benadrukte de president.

Het staatshoofd dankte alle actoren inclusief het Caricom secretariaat voor de ondersteuning in de afgelopen tijd. Ten slotte feliciteerde hij de inkomende Caricom-voorzitter, Phillip Davis, premier van de Bahama’s.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname44ste openingsceremonie Caricom-regeringsleiders vergadering