Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

41 coronabesmettingen in Surinaamse Penitentiaire Inrichting; 27ste coronadode

Geplaatst

op

Breaking News

Er zijn vandaag binnen de Penitentiaire Inrichting Duisburglaan 41 personen positief getest op het coronavirus. Dit blijkt uit rapportage dat het outbreak managementteam heeft ontvangen van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG). Naar aanleiding van deze zorgelijke ontwikkeling, hebben de ministers van Volksgezondheid, Justitie en Politie en de minister van Defensie onmiddellijk acties ondernomen om de verdere verspreiding tegen te gaan.

De positieve personen zijn onmiddellijk afgezonderd van de rest en er wordt door een medisch team een analyse gemaakt van de medische conditie van de geïnfecteerde. Het ministerie van Justitie en Politie zal middels het instellen van een crisisteam de beheersing en het vervolgtraject bepalen.

De gemeenschap mag erop rekenen dat bij de beheersing rekening gehouden wordt met de gezondheid en veiligheid van een ieder. De penitentiaire inrichtingen werken volgens de richtlijnen en de situatie is vooralsnog onder controle.

Dode

In Suriname is ook de 27ste coronadode genoteerd. Verder zijn er in het afgelopen etmaal 89 besmettingen erbij gekomen. In Paramaribo alleen 64. Het totale aantal positief geteste personen in het land staat nu op 1.849. Er zijn momenteel 622 actieve cases. In het afgelopen etmaal zijn 166 testen uitgevoerd, waarvan 77 negatieve resultaten. Momenteel zijn er 97 personen in het ziekenhuis opgenomen en 33 genezen verklaard van het virus, waardoor het totale aantal is gestegen naar 1.194. Op de Intensive Care Unit worden 15 personen verpleegd, 613 personen zijn in isolatie en 343 anderen in quarantaine.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen