dinsdag 25 juni 2024
23.3 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
3.8
(4)

4000 kinderen krijgen dagelijks brood van first lady Santokhi

lees ook ...

Koopkrachtversterking voor landsdienaren tot december bevest...

De koopkrachtversterking van SRD 3.500 per maand voor landsdienaren zal tot en met december van dit jaar worden uitbetaald, bevestigt minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken. Deze ...

Op initiatief van first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry wordt er in samenwerking met de overheid en Breadelicious N.V. op 40 basisscholen een pilot broodjesproject uitgevoerd. Het gaat om lagere scholen in de districten Paramaribo, Wanica, Para, Saramacca en Commewijne. Dagelijks zullen 4000 broden onder deze scholen worden verdeeld. Er zal ook beleg en drank worden verstrekt.

Het doel van dit project is om de leerlingen die om welke reden dan ook geen brood kunnen meenemen naar school, dagelijks te voorzien van een broodje. Het pilotproject loopt van 1 maart tot en met 10 mei 2023, maar het is de bedoeling dat het gecontinueerd wordt. Er was vrijdag een infosessie met de schoolleiders van de geselecteerde veertig scholen.

“Wij hebben ook de berichten gevolgd dat kinderen zonder brood naar school gaan en hebben direct aan de bel getrokken. Het voorstel is in augustus 2022 ingediend en initieel zou dit project op 1 oktober 2022 starten, maar de goedkeuring ervan heeft wat langer op zich laten wachten en door tussenkomst van de president is het gelukt. We kunnen nu eindelijk starten”, liet de first lady de schoolleiders weten.

Dit brodenprojecten is ingericht naar inzichten van de presidentsvrouw.
“Geen vooraf belegde broodjes, de kinderen krijgen de broden individueel verpakt in een luchtdichte verpakking met het voorverpakt beleg, en die mogen ze zelf beleggen. Voor mij is het belangrijk dat de broden vers blijven en de hygiëne gegarandeerd is, want wat ik niet wil voor mezelf, wil ik ook niet voor de kinderen”, benadrukte de first lady.

In totaal zullen zeven bakkerijen, die verdeeld zijn over vijf districten, zorgen voor het bakken van de broden. Deze worden voorgesneden, verpakt en voorzien van beleg en een smeerstokje. De broden worden dagelijks vóór de eerste pauze geleverd. De scholen worden ook voorzien een gezonde drank, melk of verse Surinaamse sap, voor deze leerlingen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

21 REACTIES

21 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname4000 kinderen krijgen dagelijks brood van first lady Santokhi