maandag 26 februari 2024
29 C
Paramaribo
5.7 C
Amsterdam
0
(0)

400 kilogram cocaïne uit Suriname onderschept door Rotterdamse douane

lees ook ...

Centrale Bank en ministerie van Financiën cruciaal in Surina...

Een recente neerwaartse trend in de Surinaamse wisselkoers wordt toegeschreven aan overheidsfinanciële maatregelen die in de afgelopen jaren zijn genomen, volgens Sanjay Gaurisankar, het hoofd van de ...

De Douane in de Rotterdamse Haven heeft op 9 maart tijdens een controle 400 kilo cocaïne in beslag genomen. Het spul zat verstopt in een container die geladen was met geschenkzendingen uit Suriname. De straatwaarde van de partij cocaine is 30 miljoen euro.

In dezelfde zending werd nog een partij van 3,5 kilo cocaïne aangetroffen door de Douane. De straatwaarde daarvan is 262.500 euro.

Volgens Crimesite.nl heeft het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie, de zaak verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Eerder deze week werd door de Koninklijke Marechaussee bekendgemaakt, dat de douane op Schiphol een partij cocaïne heeft had onderschept in een vrachtzending die ook afkomstig was uit Suriname. De drugs waren verstopt in een lading met bevroren vis.

Tijdens de controle werd er 118 kilo cocaïne aangetroffen in de vrachtzending. De onderschepping van de drugs met een straatwaarde van circa 6 miljoen euro, vond ruim een maand geleden plaats. Pas op 7 maart  is bekendheid gegeven aan deze vondst.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

7 REACTIES

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname400 kilogram cocaïne uit Suriname onderschept door Rotterdamse douane