vrijdag 12 augustus 2022
25.5 C
Paramaribo
20.5 C
Amsterdam
5
(1)

40.000 burgers voldeden niet aan vereisten Bazo-kaart

lees ook ...

123 geslaagden van COVAB krijgen hun diploma

123 Geslaagden van diverse opleidingen van de verpleegopleiding: Elsje Finck-Sanichar College (COVAB), mochten op vrijdag 05 augustus jongstleden het diploma in ontvangst nemen van de basisopleiding t...

Van de 75.000 personen die geregistreerd staan voor een Bazo-kaart voldeden ruim 40.000 niet aan de vereisten om hiervoor in aanmerking te komen, zegt minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). Het ministerie is bezig met de herregistratie van deze kaarten.

Volgens de minister heeft meer dan de helft van de personen die in het bezit is van zo’n kaart zich aangemeld. De bewindsman geeft aan, dat wie zich niet heeft aangemeld er bewust van is dat zij niet aan de eisen voldoen om in aanmerking te komen voor zo’n kaart.

De departementsleiding zal ervoor zorgen dat mensen die daadwerkelijk de Bazo-kaart nodig hebben, deze ook krijgen. Er zal worden gelet op de situatie van de persoon, stelt de bewindsman.

Ramsaran gaf verder aan een beroep te hebben gedaan op de zorginstellingen om mensen met een vervallen BaZo-kaart nog te helpen. Echter moeten zij op hun beurt terugkoppelen met het ministerie, zodat kan worden nagegaan als zo iemand in aanmerking komt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname40.000 burgers voldeden niet aan vereisten Bazo-kaart