Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

39 jarige Guyanees aangeklaagd voor zeeroof-moorden

Geplaatst

op

Een 39-jarige Guyanese man die verdacht wordt van moord op twee van de twintig vissers die in de vroege ochtend van 28 april op volle zee werden aangevallen door piraten en gewond overboord werden gegooid, is door het Openbaar Ministerie van Guyana in staat van beschuldiging gesteld.

Algemeen wordt aangenomen dat de slachting is geleid door de 39-jarige man, omdat hij de moord op zijn broer wilde wreken. De broer werd eind maart in Paramaribo vanuit een rijdende auto doodgeschoten door onbekenden. Waarschijnlijk is ook die moord een wraakactie, gepleegd in verband met de dood van een visser die in februari omkwam bij een zeeroof voor de Surinaamse kust.

Eerdere overvallen
Naast de aanklachten voor moord is de verdachte ook ten laste gelegd dat hij betrokken is bij twee eerdere overvallen op zee. De advocaat van Manohar noemt de beschuldigingen tegen zijn cliënt onjuist en vecht de zaak aan, mede omdat de gebeurtenissen in Surinaamse wateren hebben plaatsgevonden. Maar de aanklager wees erop dat de Guyanese wetgeving vervolging toestaat, zelfs als de misdaad in een ander land heeft plaatsgevonden.

De kleinschalige visserij in Suriname wordt voor het belangrijkste deel uitgevoerd door vissers uit het westelijke buurland. De politiekorpsen van Suriname en Guyana werken nauw samen en zijn nog intensief bezig met het onderzoek.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Politie pakt 27 sexwerkers op

Geplaatst

op

By

De politie van regio Paramaribo heeft in de nacht van zaterdag 20- op zondag 21 april opgetreden tegen commerciele sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat)en de Waaldijkstraat. Deze vrouwen, 19 in totaal, zijn aangehouden en ter voorgeleiding en overgebracht het politie bureau Geyersvlijt.

Zondagmorgen zijn de vrouwen door de politie heen gezonden. Dat gebeurde na afstemming met het Openbaar Ministerie. Het betreft vrouwen met de Surinaamse-en andere nationaliteiten. Het onderzoek met betrekking tot de status van de vreemdelingen hier te lande wordt voortgezet.

Een week eerder had de politie van het politie ressort Centrum ook opgetreden tegen travestieten in de omgeving van de Rooseveldkade. Ook zij zorgden voor verstoring van de openbare orde en rust. Daarbij waren 8 aangehouden die na afstemming met het Openbaar Ministerie ook zijn heen gezonden door de politie Deze travestieten zijn allemaal Surinamers en oefenen ook het oudste beroep ter wereld uit.

Lees verder

Suriname

Video report: Oogstfeest Curacao

Geplaatst

op

By

In deze periode wordt er een wandelloop in de vorm van wandelmars gehouden in Curacao. Het gaat bij deze om een loop met verschillende groepen die de oogstfeest vieren. Volgens Deborah Lantveld uit Suriname die reeds 2 jaar in Curacao woont is deze loop al seen dank voor de kostbare gronden daar men flink heeft kunnen oogsten. Deborah die deel uitmaakt van de groep genaamd  Sembrado Di Speranza met als leidster Chisje de Wind geeft aan dat men in de maand januari gepland had. Het gaat onder andere om mais,  batata dushi( zoete ardapel), bonchi kunuku.

Lees verder

Meest gelezen