Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

39 jarige Guyanees aangeklaagd voor zeeroof-moorden

Geplaatst

op

Een 39-jarige Guyanese man die verdacht wordt van moord op twee van de twintig vissers die in de vroege ochtend van 28 april op volle zee werden aangevallen door piraten en gewond overboord werden gegooid, is door het Openbaar Ministerie van Guyana in staat van beschuldiging gesteld.

Algemeen wordt aangenomen dat de slachting is geleid door de 39-jarige man, omdat hij de moord op zijn broer wilde wreken. De broer werd eind maart in Paramaribo vanuit een rijdende auto doodgeschoten door onbekenden. Waarschijnlijk is ook die moord een wraakactie, gepleegd in verband met de dood van een visser die in februari omkwam bij een zeeroof voor de Surinaamse kust.

Eerdere overvallen
Naast de aanklachten voor moord is de verdachte ook ten laste gelegd dat hij betrokken is bij twee eerdere overvallen op zee. De advocaat van Manohar noemt de beschuldigingen tegen zijn cliënt onjuist en vecht de zaak aan, mede omdat de gebeurtenissen in Surinaamse wateren hebben plaatsgevonden. Maar de aanklager wees erop dat de Guyanese wetgeving vervolging toestaat, zelfs als de misdaad in een ander land heeft plaatsgevonden.

De kleinschalige visserij in Suriname wordt voor het belangrijkste deel uitgevoerd door vissers uit het westelijke buurland. De politiekorpsen van Suriname en Guyana werken nauw samen en zijn nog intensief bezig met het onderzoek.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Vlucht Panama – Paramaribo definitief

Geplaatst

op

By

PARAMARIBO – Copa Airlines opent op 10 juli een nieuwe lijndienst tussen Panama Stad en Paramaribo. De Surinaamse hoofdstad wordt twee keer per week, op woensdag en zaterdag, aangevlogen met een Boeing 737-700.

Copa Airlines is één van de grootste maatschappijen van Latijns-Amerika. In thuisbasis Panama Stad kunnen reizigers overstappen op vluchten naar tientallen bestemmingen in de Verenigde Staten, Midden- en Zuid-Amerika.

Door de nieuwe verbinding wordt het mogelijk om in acht uur van Paramaribo naar Mexico Stad te vliegen. Ook diverse steden aan de westkust van de Verenigde Staten zijn straks beter bereikbaar vanuit Suriname. De vluchtduur naar Panama zelf bedraagt 4,5 uur.

In Nederland is Copa Airlines vooral bekend vanwege de lijndienst naar Curaçao.

Lees verder

Suriname

Veritasschool gesloten wegens hygiënische reden

Geplaatst

op

By

Ouders en leerlingen van de Veritasschool aan de Nieuwe Weergevondenweg zijn radeloos. De school is om hygiënische reden gesloten en het is nog onbekend wanneer de basisschool haar deuren weer zal openen.

Omdat de school gesloten is zijn leerlingen bang dat ze toetsen niet meer halen omdat er momenteel veel lessen worden gemist.

Volgens de Milieu Inspectie van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) zou de onhygiënische situatie zijn onstaan doordat de toiletten verstopt waren. Het buizenstelsel is vervangen, zonder de septic tank te ledigen. Hierdoor zijn fecaliën op het terrein terechtgekomen.

De school probeert de problemen aan te pakken door zand te plaatsen, maar door de regen is het schoolerf onderwater gelopen. Hierdoor kwam de ontlasting weer aan het oppervlak.

Lees verder

Meest gelezen